brak 1 biegu

Odpowiedz
jareczek1117
Posty: 7
Rejestracja: 2015-12-10, 19:22
GG: 0
Moje maszyny: wsk175
Lokalizacja: lublin
Kontaktowanie:

brak 1 biegu

Post autor: jareczek1117 » 2017-11-09, 16:48

witam.mam problem z 1 biegiem,na zimnym ładnie wchodzi 1 a po przejechaniu i rozgrzania silnika brakuje 1 biegu i trzeba dużo razy wajchować i gimnastykować się żeby wskoczył 1 bieg.jak myślicie co może być do wymiany ?

Awatar użytkownika
kuchar
Posty: 120
Rejestracja: 2014-01-08, 18:52
GG: 0
Moje maszyny: wueski, jawa, romet
Lokalizacja: LKR
Kontaktowanie:

Re: brak 1 biegu

Post autor: kuchar » 2017-11-09, 17:21

Może sprzęgło jak się nagrzeje to nie do końca wysprzęgla i nie możesz wrzucić jedynki. Co rozumiesz przez brak pierwszego biegu ? Nie chce wejść i zgrzyta czy po prostu tak jakby nie istniał ?

jareczek1117
Posty: 7
Rejestracja: 2015-12-10, 19:22
GG: 0
Moje maszyny: wsk175
Lokalizacja: lublin
Kontaktowanie:

Re: brak 1 biegu

Post autor: jareczek1117 » 2017-11-09, 17:37

tak jakby nie istniał ,nic nie zgrzyta a 2 i 3 ładnie wchodzą

DeDallus
Posty: 25
Rejestracja: 2016-12-20, 00:15
GG: 0
Moje maszyny: WSK M06B3 Gil
Lokalizacja: Staszów
Kontaktowanie:

Re: brak 1 biegu

Post autor: DeDallus » 2017-11-09, 22:10

To wygląda na problem ze sprzęgłem. Jaki olej stosujesz w skrzyni ?

jareczek1117
Posty: 7
Rejestracja: 2015-12-10, 19:22
GG: 0
Moje maszyny: wsk175
Lokalizacja: lublin
Kontaktowanie:

Re: brak 1 biegu

Post autor: jareczek1117 » 2017-11-09, 22:18

lux 10 ,wspomne że sprzęgło nie ciągneło a wsk jest zrywna

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość