montaz tlok sworzen

Wał korbowy, tłok, cylinder, głowica
kamyk1
Posty: 141
Rejestracja: 2013-09-05, 11:30
GG: 0
Moje maszyny: wsk175
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Re: montaz tlok sworzen

Post autor: kamyk1 » 2015-05-26, 22:47

Dzieki kolego :-)

Awatar użytkownika
zainak
Posty: 78
Rejestracja: 2013-10-13, 17:24
GG: 0
Moje maszyny: WSK 125, 175, Junak
Lokalizacja: Gorzów Wlkp./Przysieka
Kontaktowanie:

Re: montaz tlok sworzen

Post autor: zainak » 2015-05-27, 19:46

tylko zwracać uwagę czy strzałka na tłoku wskazująca wylot jest dobrze nabita, bo są pomyłki

kołki zamka pierścienia mają być od strony ssącej

kamyk1
Posty: 141
Rejestracja: 2013-09-05, 11:30
GG: 0
Moje maszyny: wsk175
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Re: montaz tlok sworzen

Post autor: kamyk1 » 2015-07-12, 18:38

Witam Panowie ponawiam temat tego brzeczenia w cylindrze otoz zmienilem cylinder tlok sworzen i nic dalej to samo zamieszczam krotki filmik https://youtu.be/ZCK1af8pmrE ktory udało mi sie nagrac niestety trzeba sie dobrze wsłuchac aby te szelest usłyszec i pojawily sie jakies stuki niewiem czy od aparatu czy mieszanka w cylindrze tak wybucha. Dzis jak jezdzilem niestety nie miałem aparatu ale było gorzej to słychac,chyba musze pobawic sie jeszcze z zaplonem moze za wczesny i powoduje spalanie stukowe? tak teraz sobie mysle bo jak były upały po 30 stopni to nic sie nie działo najgorzej w chłodniejsze dni.

kamyk1
Posty: 141
Rejestracja: 2013-09-05, 11:30
GG: 0
Moje maszyny: wsk175
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Re: montaz tlok sworzen

Post autor: kamyk1 » 2015-07-16, 17:40

Chyba wszyscy na urlopie :lol:

Awatar użytkownika
brobmw
Posty: 367
Rejestracja: 2014-10-15, 20:30
GG: 0
Moje maszyny: WSK 125 Kos
Lokalizacja: Piaseczno
Kontaktowanie:

Re: montaz tlok sworzen

Post autor: brobmw » 2015-07-16, 17:48

Czy to chiński cylinder?Fazowałeś okna?
Ostre zakręty Ty lecisz nieugięty.

kamyk1
Posty: 141
Rejestracja: 2013-09-05, 11:30
GG: 0
Moje maszyny: wsk175
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Re: montaz tlok sworzen

Post autor: kamyk1 » 2015-07-16, 18:37

Nie nie jest to chiński cylinder tak okna fazowane na poprzednim cylindrze miałem to samo.

pawlik118
Posty: 129
Rejestracja: 2014-06-19, 19:34
GG: 0
Moje maszyny: WSK 125, WSK 175 Kobuz
Lokalizacja: Skoczów
Kontaktowanie:

Re: montaz tlok sworzen

Post autor: pawlik118 » 2015-07-16, 18:46

a może to spalanie stukowe?

kamyk1
Posty: 141
Rejestracja: 2013-09-05, 11:30
GG: 0
Moje maszyny: wsk175
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Re: montaz tlok sworzen

Post autor: kamyk1 » 2015-07-16, 19:08

Tez tak mysle ze to spalanie stukowe w weekend opoznie zaplon zobacze czy cos pomoze.

kamyk1
Posty: 141
Rejestracja: 2013-09-05, 11:30
GG: 0
Moje maszyny: wsk175
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Re: montaz tlok sworzen

Post autor: kamyk1 » 2015-07-18, 23:45

Witam Panowie te stuki były wywolane niesprawna swieca nie dawała iskry na elektrodach tylko miała przebicie az dziwne ze motor jechał wymieniłem swiece i niby ok pisze niby bo problem nie znikl do konca otoz dzs 5 godzin smigałem wsk-ą po regulacji zaplonu itd mniej to słyhcac w tym cylindrze ale nieraz slysze pod obciazeniem ten szelest zastanawiam sie nad swieca mam teraz z ngk i poprzednia tez ngk moze to one winne.? ;D

kamyk1
Posty: 141
Rejestracja: 2013-09-05, 11:30
GG: 0
Moje maszyny: wsk175
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Re: montaz tlok sworzen

Post autor: kamyk1 » 2017-03-15, 21:43

Witam odkopuje temat zmiany swiecy pomagaja na jakis czas potem znów sa te dziwne objawy nawet głowice zmieniłem ale nie pomogło. Ma moze ktos pomysł bo ja juz niewiem :) uszczelnienia wymieniłem wysokich obrotów nie ma co by mogło swiadczyc o lewym powietrzu. Swieca jest tak jakby w polowie jasna w drugiej polowie ciemna.https://youtu.be/ZCK1af8pmrE

kamyk1
Posty: 141
Rejestracja: 2013-09-05, 11:30
GG: 0
Moje maszyny: wsk175
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Re: montaz tlok sworzen

Post autor: kamyk1 » 2017-04-02, 22:59

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kamyk1
Posty: 141
Rejestracja: 2013-09-05, 11:30
GG: 0
Moje maszyny: wsk175
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Re: montaz tlok sworzen

Post autor: kamyk1 » 2017-04-02, 23:01

A o to swieca po przejechaniu ok 250 km tak ja pali co o tym sadzicie?

SHLnik
Posty: 198
Rejestracja: 2010-07-25, 15:35
GG: 0
Moje maszyny: WSK 125
Lokalizacja: lubelskie
Kontaktowanie:

Re: montaz tlok sworzen

Post autor: SHLnik » 2017-04-05, 11:32

kamyk1 pisze:
2017-04-02, 23:01
A o to swieca po przejechaniu ok 250 km tak ja pali co o tym sadzicie?
Spalanie dobre.

kamyk1
Posty: 141
Rejestracja: 2013-09-05, 11:30
GG: 0
Moje maszyny: wsk175
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Re: montaz tlok sworzen

Post autor: kamyk1 » 2017-05-04, 21:31

https://youtu.be/ZCK1af8pmrE Witam Panowie czy pomoze mi ktos w rozwikłaniu tej zagadki czemu tak sie dzieje :)

leho6694
Posty: 159
Rejestracja: 2015-08-21, 21:35
GG: 0
Moje maszyny: WSK M06B3 Garbuska 72r,Jawa 350 TS,WSK M06B3
Lokalizacja: Chełm
Kontaktowanie:

Re: montaz tlok sworzen

Post autor: leho6694 » 2017-05-09, 20:40

Jeżeli chodzi Ci o te strzały to najprawdopodobniej ukł. zapłonowy cały do przejrzenia, a najlepiej wykombinuj drugi i podmień, będziesz miał 100% pewności co do tego chociaż, a co do tego szelestu bankowo prawidłowo złożony jest silnik? To brzmi trochę jakby jakaś podkładka,tulejka latała na jakimś wałku. Ciężko coś powiedzieć nie widząc moto na żywo.

kamyk1
Posty: 141
Rejestracja: 2013-09-05, 11:30
GG: 0
Moje maszyny: wsk175
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kontaktowanie:

Re: montaz tlok sworzen

Post autor: kamyk1 » 2017-05-09, 21:04

Tez tak myslałem ze zapłon wymieniłem platynki na zaplon cdi i to samo sie dzieje dodam ze tylko na 4 biegu i to nie zawsze jak sa upały nie zdarza sie tylko w chlodniejsze dni moze cos z mieszanka gaznik mialem po regeneracji a niemam drugiego na podmianke. Co do silnika to był juz ze dwa razy rozbierany wał z korbowodem yamahy wczesniej był zwykly wał cylindry przekladałem glowice i nic brak słow ogólnie nie ma sie do czego przyczepic tylko ten jeden klopot ktory mam jz od 3 lat .

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość