wfm jak to podłączyć

Odpowiedz
Awatar użytkownika
decada
Posty: 412
Rejestracja: 2014-09-28, 09:46
GG: 0
Moje maszyny: Romet Ogar 205 1986,WFM 1960
Lokalizacja: Dolice
Kontaktowanie:

wfm jak to podłączyć

Post autor: decada » 2015-03-09, 21:32

Witam. Jestem na etapie instalacji elektrycznej w swojej fumce. Miałem wcześniej instalację strasznie pokopaną i teraz zakładam nową. Mam 4 kabelki a na schematach są trzy:
prądnica.jpg
Cewka nr 1 jest do świecy. To jest jasne :)
Cewki 2 i 3 są połączone przewodem. Dodatkowo z cewki 2 wychodzą dwa przewody ( a i b) a z cewki 3 jeden (c). Jest jeszcze przewód do gaszenia ale tu też jest wszystko jasne.

Moje pytanie. Jak mam to podłączyć żeby grało z tym schematem:
strona_084.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

motolis
Posty: 156
Rejestracja: 2013-02-19, 11:07
GG: 0
Moje maszyny: Iż 56 , WSK M21W2
Lokalizacja: Szwecja k .wałcza
Kontaktowanie:

Re: wfm jak to podłączyć

Post autor: motolis » 2015-03-10, 22:49

Zobacz które kable są od świateł i zmostkuj je , pozostałe to ładowanie ,które jest nawinięte na tych samych cewkach ( o ile dobrze pamiętam ,to z obu powinny wychodzić po 2 kable ,ale mogę się mylić ) , Tym sposobem będziesz miał trzy ''wyjścia'' -gaszenie , światła i ładowanie :)

Awatar użytkownika
decada
Posty: 412
Rejestracja: 2014-09-28, 09:46
GG: 0
Moje maszyny: Romet Ogar 205 1986,WFM 1960
Lokalizacja: Dolice
Kontaktowanie:

Re: wfm jak to podłączyć

Post autor: decada » 2015-03-11, 09:34

Znalazłem w necie nowe cewki pod ten zapłon. Podział na lewą i prawą. W opisie podane jest że lewa cewka ma 3 przewody a prawa dwa. Czyli tak jak u mnie. Może po prostu z jednego uzwojenia jednej cewki jest ładowanie a drugie uzwojenie trzeba połączyć z drugą cewką i będzie to zasilanie świateł? Gdzieś czytałem które uzwojenie w podwójnej cewce jest od czego i nie mogę znaleźć.

Awatar użytkownika
man on the WSK
Posty: 285
Rejestracja: 2007-12-09, 22:09
Moje maszyny: M06B3 1985
DUDEK 1976
KOBUZ 1979
KOBUZ 1983
Lokalizacja: Iwonicz-Zdrój
Kontaktowanie:

Re: wfm jak to podłączyć

Post autor: man on the WSK » 2015-03-11, 19:35

Sprawa wygląda tak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
decada
Posty: 412
Rejestracja: 2014-09-28, 09:46
GG: 0
Moje maszyny: Romet Ogar 205 1986,WFM 1960
Lokalizacja: Dolice
Kontaktowanie:

Re: wfm jak to podłączyć

Post autor: decada » 2015-03-11, 23:10

Jesteś Bogiem! Dzięki wielkie.

mk91
Posty: 22
Rejestracja: 2017-09-01, 06:53
GG: 0
Moje maszyny: Junak M10, CZ350, K-750, Ural M67, Komar 2350, WSK m06-l
Kontaktowanie:

Re: wfm jak to podłączyć

Post autor: mk91 » 2017-12-15, 20:16

Cześć,
mam podobny problem, cewki osobno i teraz trzeba je połączyć. Z rysunku wszystko jest jasne, mam tylko jedno pytanie: przewody które łączą cewki świetlne/ładowania, chodzi o te druciki wystające z boku cewek (na zdjęciu w czarnej izolacji, opisane"Te 2 przewody przylutować do siebie"). U mnie wychodzą po dwa druciki. Czy ma znaczenie który łączymy z którym?

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość