brak schematu do instalacji

Odpowiedz
StaroModny
Posty: 84
Rejestracja: 2016-05-23, 22:29
GG: 0
Moje maszyny: wsk 125 M06 B3
Lokalizacja: Rzeszów
Kontaktowanie:

brak schematu do instalacji

Post autor: StaroModny » 2017-09-06, 22:13

Mam problem a mianowicie, zakupiłem instalację na gmoto do M06B3 85rok. instalacja nie ma 3 a 2 kable do lampy z tyłu, ten problem jednak to nie problem. Schemat na rysunku nie zgadza się z oznaczeniami na stacyjce, również oznaczenia we wszystkich instrukcjach nie pasują do numeracji na mojej stacyjce, posiada ktoś może jakieś instrukcje bądź miał ten sam problem co ja?

DeDallus
Posty: 29
Rejestracja: 2016-12-20, 00:15
GG: 0
Moje maszyny: WSK M06B3 Gil
Lokalizacja: Staszów
Kontaktowanie:

Re: brak schematu do instalacji

Post autor: DeDallus » 2017-09-08, 18:11

Być może te schematy będą dla Ciebie pomocne :https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/09c29e1def8ea8d7
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/cd39832c32c8c027. Co do braku trzeciego kabla do tylnej lampy odsyłam do tego tematu : viewtopic.php?f=82&t=26975 ;-)

Bulioner
Posty: 15
Rejestracja: 2016-06-14, 09:22
GG: 0
Moje maszyny: WSK125 Gil '78,
VTX 1300, Kawasaki er5.
Lokalizacja: Skrzynice-Kolonia
Kontaktowanie:

Re: brak schematu do instalacji

Post autor: Bulioner » 2017-09-12, 20:42

Podepnę się pod temat.
Wymieniłem instalację w mojej b3. Na początku nową instalację wpiąłem kolorami identycznie jak starą. Finał był taki, że nie było iskry. Rozpiąłem, i połączyłem według tego filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=ebuwRVgGk44
Co prawda to instalacja od b1 ale stacyjka jest taka sama. Wszystko wydaje się super, z tą różnicą że teraz iskrę mam cały czas, niezależnie od tego czy kluczyk jest w stacyjce czy nie i w ogóle w jakim położeniu.
Po prostu nie zgaszę motocykla po odpaleniu. Zostało mi kilka kabli do podłączenia ale są to kable do oświetlenia więc chyba nie ma to znaczenia. gdzie leży błąd? Schematów jest bardzo dużo wiele nieczytelnych - przynajmniej dla mnie. Elektryka to nie mój konik.
Co połączyłem nie tak. A może ktoś mi napisze pod jakie numerki w stacyjce powinienem podłączyć kable z silnika.
Jeszcze jedno. W motocyklu miałem zamontowaną chyba kondensator (pod jeden z kabli od silnika). Do czego on jest, bo teraz iskra jest bez względu na to czy go podłączam czy nie.

DeDallus
Posty: 29
Rejestracja: 2016-12-20, 00:15
GG: 0
Moje maszyny: WSK M06B3 Gil
Lokalizacja: Staszów
Kontaktowanie:

Re: brak schematu do instalacji

Post autor: DeDallus » 2017-09-14, 00:13

Sprawdź czy styki w stacyjce działają poprawnie (te które zwierasz i rozwierasz przy wkładaniu/wyciąganiu kluczyka) ;-)

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość