Automat stopu regeneracja

Odpowiedz
Deiw30
Posty: 13
Rejestracja: 2017-12-07, 07:57
GG: 0
Moje maszyny: Wsk m06 b1
Kontaktowanie:

Automat stopu regeneracja

Post autor: Deiw30 » 2018-01-02, 23:23

Witam
mam taki automat stopu , niestety zacina się w powrotną stronę.
Chciał bym go zatrzymać bo jest oryginalny
Jest rozbieralny i czy warto w nim grzebać?
DSC_0075.JPG
DSC_0076.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

wojt
Posty: 53
Rejestracja: 2014-09-15, 21:06
GG: 0
Moje maszyny: WSKM06B3 1975
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Re: Automat stopu regeneracja

Post autor: wojt » 2018-01-02, 23:26

Można roznitować, wyczyścić i przesmarować. Tam w środku nie ma się co zepsuć, chyba, że pęknie sprężynka.
Potem albo nitujesz z powrotem, albo po prostu skręcaz mocując śrubkami do wspornika ramy.

adamp11
Posty: 44
Rejestracja: 2015-11-21, 18:24
GG: 0
Moje maszyny: WSK 125 1978 r.
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Automat stopu regeneracja

Post autor: adamp11 » 2018-01-05, 22:17

Obrazek
https://photos.app.goo.gl/7nDy3yi42cAvORmK2


niby zasada prosta i roznia sie ze jeden pcha a drugi ciagnie, ale nie dokonca rozumiem mimo to, ten czujnik ze sprezynka jak dziala jest jakies mocowanie pod sprezynke??

adamp11
Posty: 44
Rejestracja: 2015-11-21, 18:24
GG: 0
Moje maszyny: WSK 125 1978 r.
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: Automat stopu regeneracja

Post autor: adamp11 » 2018-01-30, 09:17

u mnie niestety stary automat ma przebicie, i nie ważneczy jest w trakcie spoczynku czy nie zawsze przwodzi prad i stop się pali, rozebrałem blaszke od tylu automaty i rzeczywiście jest to prosta budowa ale powodu przebicia nie mogę znaleźć ;p

Awatar użytkownika
kwadrat49
Posty: 321
Rejestracja: 2015-01-26, 20:12
GG: 0
Moje maszyny: WSK175, YAMAHA VIRAGO 1100(byla)
R1-RN12(byla)
BMW RT1200
Lokalizacja: POLSKA ,BOCHNIA
Kontaktowanie:

Re: RE: Re: Automat stopu regeneracja

Post autor: kwadrat49 » 2018-02-01, 01:54

adamp11 pisze:u mnie niestety stary automat ma przebicie, i nie ważneczy jest w trakcie spoczynku czy nie zawsze przwodzi prad i stop się pali, rozebrałem blaszke od tylu automaty i rzeczywiście jest to prosta budowa ale powodu przebicia nie mogę znaleźć ;p
A pewny jesteś że to automat robi przebicie ,a nie kabel który idzie do lampy .
Tam nie ma cudów w tym automacie , odłącz kabel i wszystko będzie jasne .

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka


Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość