Prostownik

Awatar użytkownika
wafelson
Posty: 185
Rejestracja: 2007-10-10, 21:10
GG: 7571750
Moje maszyny: m06b3
Lokalizacja: Rawa Mazowiecka
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Post autor: wafelson » 2008-10-07, 16:34

Mam do was takie nie typowe pytanie na temat prostownika.
Gdzie w Łodzi można kupić mostek Greatz'a parametrami pasujący do wski?
Bo u mnie w mieście jest tylko jeden taki sklep, ale jak powiedziałem to sprzedawca spojrzał się na mnie dziwnie i stwierdził, że nie wie co to jest. ;]
Chodzi mi tylko o adres tego sklepu, bo jakoś nie widzi mi się kupowanie w necie jakiejś pierdółki
i płacenie więcej za przesyłkę i przelew więcej niż jest ona warta. :)


Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc. :cool:

Awatar użytkownika
Wojtek
Posty: 944
Rejestracja: 2007-01-12, 18:22
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Post autor: Wojtek » 2008-10-07, 19:49

Trafiłeś na jakiegoś dyletanta skoro nawet nie wiedział o co pytasz.
Radwańska 12
Sienkiewicza 11/13
Tomaszewicza 168.
Znajdziesz więcej adresów wpisując podobne hasła w wyszukiwarkę na stronie http://www.pkt.pl" target="_blank
Ja wpisałem 'elektroniczny' i znalazłem te 3 adresy. Działaj.
Bynajmniej i przynajmniej to dwa słowa o kompletnie różnym znaczeniu. Nie używa się ich zamiennie!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
wafelson
Posty: 185
Rejestracja: 2007-10-10, 21:10
GG: 7571750
Moje maszyny: m06b3
Lokalizacja: Rawa Mazowiecka
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Post autor: wafelson » 2008-10-08, 17:31

Cóż moje miasto nie jest zbyt "rozgarnięte".
Jeśli nawet pan w sklepie motocyklowym powiedział mi 70 zł za łańcuch do wski.

Dziękuję za odpowiedz, bo dzięki niej będę miał wreszcie normalną instalację elektryczną w wuesce. 8-)

Pozdro

gandzia44
Posty: 13
Rejestracja: 2008-12-25, 12:12
GG: 0
Lokalizacja: Konopnica/Rawam Maz
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Post autor: gandzia44 » 2008-12-31, 01:01

witam.Mam problem z kostkom selenowom w wsk 175 i chcę ją wymienić . mam pytanie czy mostek prostowniczy będzie dobry o parametrach 5A 200V.dziękuje z góry

z-tomek
Posty: 695
Rejestracja: 2008-07-29, 19:16
Moje maszyny: WSK M06 64
WSK M21W2
Lokalizacja: Sieradz
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Post autor: z-tomek » 2008-12-31, 01:13

zobacz w kostce selenowej jaki tam był bezpiecznik. Nie wiem jakie jest natężenie prądu w WSK 175 do 125 by na pewno wystarczył
Ostatnio zmieniony 2009-01-29, 00:09 przez z-tomek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Anzel
Posty: 615
Rejestracja: 2008-05-15, 11:06
GG: 0
Moje maszyny: Kilkanaście
Lokalizacja: Okolice Krakowa
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Post autor: Anzel » 2009-01-29, 00:06

Do silnika W2B z prądnicą 6V spokojnie wystarczy,ja biorę poprawkę na wahanie prądu ładowania i zastosowałem mostek 4A,więc 5A napewno będzie ok.
""Yes Rico...Kaboom""


Ekipa Południe® ;)

Awatar użytkownika
wskocyklista04
Posty: 282
Rejestracja: 2008-12-30, 21:39
GG: 8553257
Lokalizacja: Częstochowa
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Post autor: wskocyklista04 » 2009-02-28, 19:09

witam wszystkich:) po przeczytaniu tego tematu stwierdziłem że z moim ładowaniem jest coś nie tak. dzisiaj zakupiłem mostek greatza(15A) :) zapłaciłem całe 5.50:) efekt jest super:) wszystko działa jak trzeba. po odpaleniu moge akuma odpinać i chodzi sobie na wolnych obrotach nawet na światłach:) a jeszcze mam takie pytanko długo on wytrzyma?? nie będzie on o sobie przypominał w przyszłości??

Awatar użytkownika
Anzel
Posty: 615
Rejestracja: 2008-05-15, 11:06
GG: 0
Moje maszyny: Kilkanaście
Lokalizacja: Okolice Krakowa
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Post autor: Anzel » 2009-02-28, 23:05

Jeśli nie założysz przypadkiem odwrotnie kabli na aQ lub nie będzie jakiegoś kosmicznego zwarcia to co ma się mu stać? 15A to bardzo duży margines bezpieczeństwa,wystarczyłoby 5A.Nic nie psuje sie bez przyczyny więc mostek też nie będzie.Jeśli jest prawidłowo i solidnie przylutowany i zaizolowany to posłuży lata.
""Yes Rico...Kaboom""


Ekipa Południe® ;)

Awatar użytkownika
Maniekk
Posty: 327
Rejestracja: 2007-08-08, 12:57
GG: 2028919
Lokalizacja: ŚWIDNIK
Kontaktowanie:

Re: Prostownik

Post autor: Maniekk » 2009-06-29, 17:02

Witam do wsk 125 B3 zastosowałem mostek prostowniczy 50A, podpialem go tak: plus-do stacyjki, minus-masa, ~ - cewka prad zmienny. Oto moje obserwacje: Prad mierzony prosto z silnika z tej srobki z cewki ladowania wynosi 3-4V (tak pokazuje moj voltomierz), prąd ktory wychodzi z mostka czyli na zacisku + wynosi ponad 15V bez swiatel na srednich obrotach, podczas gdy wlaczam swiatla i mierze znowu na + to pradu nie ma! wogole na swiatlach nie mam ladowania, jak dla mnie mozliwosci sa dwie: 1. Stacyjka ma zwarcie wytwarza opór i prąd się cofa. 2. Kabel od + akumulatora masuje . 3. Napiecie 15V jest dla mnie czystą głupotą zwlaszcza ze po wyprostowaniu prad zmiejsza sie o polowe!!! Skad tam 15V? Moze zly miernik? Prosze o pomoc.
LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość