WSK M06-Z5 wersja na Azerbejdżan !
- Stary
- GG: 3029753
- Moje maszyny: Wigry 3 + Gnom.
- Kontaktowanie:
WSK M06-Z5 wersja na Azerbejdżan !
Unikatowy model M06-Z5 wersja na Zakaukaską Federacyjną SRR! Na przedostatnim Widać nawet szparunek! To 100% oryginalny lakier! Wujek ciotki babci ojca ciotecznego od strony kuzynki teścia mojego stryjka szwagra matki gdy stacjonował w Wietnamie widział taką w oryginale na własne oczy, była osobiście przewieziona z Azerbejdżanu przez Azerskich imigrantów do Laosu!
Miałem kupować, ale nie mam kasy! Za taką kwotę to nieprawdopodobna okazja!!! RARYTAS !!!
http://www.allegro.pl/item846343201_wsk ... rakow.html
Wrzucam zdjęcia na forum, żeby nie znikły, gdy zakończy się aukcja.
Miałem kupować, ale nie mam kasy! Za taką kwotę to nieprawdopodobna okazja!!! RARYTAS !!!
http://www.allegro.pl/item846343201_wsk ... rakow.html
Wrzucam zdjęcia na forum, żeby nie znikły, gdy zakończy się aukcja.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Sebastian440
- Administrator
- Moje maszyny: .
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
Re: WSK M06-Z5 wersja na Azerbejdżan !
Perła wschodu...
- Anzel
- GG: 0
- Moje maszyny: Kilkanaście
- Kontaktowanie:
Widac specjalne malowanie maskujące w stylu błotno-bagiennym z racji przystosowania motocykla do działania z zaskoczenia w wietnamskiej dżungli.
""Yes Rico...Kaboom""
Ekipa Południe®
Ekipa Południe®
- Stary
- Kontaktowanie:
Liczę, że wywiąże się ciekawa dyskusja! Bardzo proszę o informację od posiadaczy zdjęć lub materiałów dotyczących tej unikatowej, bardzo krótkiej serii. Nawiążę również kontakt z właścicielami takich pojazdów.
- Anzel
- Kontaktowanie:
Ekipa Południe zakupi wszelkiego rodzaju części ( ma się rozumiec że wraz ze Starym jesteśmy już w drodze po ten sprzęt).Nawiążemy kontakt z byłymi najemnikami i weteranami wojny w Wietnamie.
""Yes Rico...Kaboom""
Ekipa Południe®
Ekipa Południe®
- wueskajarka
- GG: 5298596
- Kontaktowanie:
Stryjeczny brat szwagra drugiego męża mojej ciotecznej babci ze strony ojca potwierdza. Niestety prezentowana wercja to tylko 95% oryginał bo brakuje AK47 i wiadra na siki.
Nie chcę kotka, nie chcę pieska - radość sprawi mi ... WUESKA !!
- Anzel
- Kontaktowanie:
Mylisz się Jarku,brakuje jeszcze słynnego wózka bocznego produkcji czeczeńskich separatystów na wyposażeniu którego znajdował się destylator.
""Yes Rico...Kaboom""
Ekipa Południe®
Ekipa Południe®
- Sebastian440
- Administrator
- Moje maszyny: .
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
Brat mojego wujka od strony matki koczował przez jakieś 2 miesiące w Czeczeńskich lasach. Opowiadał, że widział właśnie tą WSK z wózkiem bocznym i napędem na kosz. Na wózku zamontowana była muszla z kibal, a przed nią CkM. Gość widząc nacierającego wroga mógł robić pod siebie,a jednocześnie się bronić. Późniejsze losy motocykla nie są znane. Wiadomo jedynie, że jakiś handlarzyna z Krakowa później odnalazł w fekaliach muszli 2 złote zęby Ernesto Cze gewary. Co o tym sądzicie ?
- Stary
- Kontaktowanie:
Niestety, ale muszę was zmartwić. Wózek nie był oryginalnie "ZMD". To przeszczep z wczesnego K-750. Jacyś zakaukascy Ukraińcy na potrzebę destylatora go montowali. To nie oryginał !!!!!
- Anzel
- Kontaktowanie:
Czyli oryginał z epoki nie posiadał wózka z pieczątką ZMD? Bo widziałem takowy na Allegro i podobno taka okazja może się już nie powtórzyc
""Yes Rico...Kaboom""
Ekipa Południe®
Ekipa Południe®
- WSK
- GG: 9912702
- Moje maszyny: Kilka..
- Kontaktowanie:
To nie powinno się znaleźć w dziale "aukcje" lub "Humor"?. Moim zdaniem takie 'jajca' to winny być w humorze , pozatym nie widzę w tej aukcji żadnych dowciapnych określeń, no chyba że sprzedaje ją ktoś z Waszych znajomych.
MoTór nie umiera nigdy!- MoTór jest wieczny!
"make love, not war"
"make love, not war"
- 1angel
- GG: 10200026
- Moje maszyny: Kilka legend PRLu
- Kontaktowanie:
To nic śmiesznego , nie poznałeś M06 Z5 ?
no stop signs, speed limit, nobody’s gonna slow me down
- 125 arek
- GG: 6055683
- Moje maszyny: M 06 B1
- Kontaktowanie:
no ekipa południe do boju szukamy części poszukam u mnie na wsi jakiś chłop w gumniokach mówił że taką posiada w szopie powaloną słomami i sianami z xxxx lat więc zapytam go może za flaszke żytniej odda
Ekipa Południe®
- Mtx50
- GG: 2188809
- Moje maszyny: WSK i inne
- Kontaktowanie:
Ten nietypowy egzemplarz podobno miał być następca rudego w II serii czterech pancernych "misja w Czechosłowacji". Plany zostały jednak porzucone po proteście złożonym przez motokov i tak model ten stał się wersją eksportowa na daleki wschód. W zamian otrzymywaliśmy od Azerów owce i kozy.
Polskie motocykle ymmm klasa
- Brat
- Moje maszyny: Wsk m21w2 "Kobuz"
- Kontaktowanie:
sebastian440 pisze:Gość widząc nacierającego wroga mógł robić pod siebie,a jednocześnie się bronić.
Zmiażdżyłeś mnie tym tekstem
- WSK
- GG: 9912702
- Moje maszyny: Kilka..
- Kontaktowanie:
Ta wsk naprawdę istnieje:
http://www.moto.allegro.pl/item84704263 ... _ural.html
Tylko ta wersja była eksportowana do CHRL do komunistycznej armii Mao Zetunga, (jak wiemy chińczycy są mali i dla nich stworzono limitowaną wersję mini w porozumieniu z władzami ZSRR), Połączenie trzech motocykli: Motorynki, M-72 oraz WSK 125 świetnie zdało egzamin pokonując strome góry w Tybeciea kierowcy-kamikaze chwalili sobie wytrzymałość i niezawodność tych maszyn, nie na darmo więźniowie z CHRL odwdzięczają się nam cieszącą się powodzeniem falą oryginalnych podróbek markowych podkoszulków oraz jakością bardzo trwałych i mocnych wałków napędowych i aluminiowych cylindrów do WSK i nie tylko!
Tylko ta wersja była eksportowana do CHRL do komunistycznej armii Mao Zetunga, (jak wiemy chińczycy są mali i dla nich stworzono limitowaną wersję mini w porozumieniu z władzami ZSRR), Połączenie trzech motocykli: Motorynki, M-72 oraz WSK 125 świetnie zdało egzamin pokonując strome góry w Tybeciea kierowcy-kamikaze chwalili sobie wytrzymałość i niezawodność tych maszyn, nie na darmo więźniowie z CHRL odwdzięczają się nam cieszącą się powodzeniem falą oryginalnych podróbek markowych podkoszulków oraz jakością bardzo trwałych i mocnych wałków napędowych i aluminiowych cylindrów do WSK i nie tylko!
MoTór nie umiera nigdy!- MoTór jest wieczny!
"make love, not war"
"make love, not war"
- qwerty
- Kontaktowanie:
dobiła mnie ta motorynka D jeszcze karabina jej brakuje
Silnik, 2 koła i mina wesoła
- Stary
- Kontaktowanie:
Nie, nie, nie ... mylisz M06-Z5 z innym motocyklem !WSK pisze:Ta wsk naprawdę istnieje:
Tylko ta wersja była eksportowana do CHRL do komunistycznej armii Mao Zetunga, ...
- Wężu
- Moje maszyny: WSK M06 B1, WSK M06 B3 3x, Iż 49
- Kontaktowanie:
Nie, nie i jeszcze raz nie! Nie jest to żadna wersja Azerbejdżan czy też Wietnam tylko unikatowy model eksportowany do Nigerii, Czadu, Zimbabwe i innych byłych kolonii Brytyjskich oraz Francuskich! Tamtejsi murzyni urzywali jej do polowania na lwy, gazele oraz dzięki zmodyfikowanemu silnikowi S01Z3ATurbo posiadającemu 130KM do polowania na gepardy!
Jeżdżę motocyklem WSK
Ekipa Południe®
Ekipa Południe®
- Stary
- Kontaktowanie:
Nie NIE NIE !!! Co tu dużo gadać - nie znasz się i tyle, szkoda mi czasu, żeby Ci tłumaczyć!