Romet Pony M2, Romet Komar S38, Ventus Prymus IV
-
- GG: 0
- Moje maszyny: Romet Pony M2
Romet Komar S38
Ventus Prymus IV
Wsk 125 - Lokalizacja: Pomorskie
- Kontaktowanie:
Romet Pony M2, Romet Komar S38, Ventus Prymus IV
Romet Pony M2
Siema. Jestem na forum nowy. Posiadam cztery motory. Moim pierwszym motorem była motorynka Romet Pony M2. Aktualnie stoi popsuta, nie wiem co w niej siedzi.
Romet Komar S38
Moim drugim sprzęcikiem jest Romet Komar z silnikiem S38 z 1974 roku. Kupiłem go uskodzonego.
Kupiłem do niego:
-pływak
-wał
-cylinder
-tłok
-pierścienie
-zimeringi
-łożyska
-szprychy
-dętki
Jednak że mój kochany komarek po wymianie tych wszystkich rzeczy dalej nie chodzi... Powiem tak, nie ma mocy. Odpali na zapych, można dać troche gazu a będzie on jechał 5km/h można dać pełno gazu a on będzie jechać 5km/h, a po przejechaniu 10 metrów gaśnie. Przejechaliśmy nim około dwóch kilometrów na hol. Jednak on swoje. No nie wiem, może ktoś mi powie co może być nie tak to spróbuję.
Ventus Prymus IV
Około dwa miesiące temu pojechaliśmy po części do komara, zakupiliśmy właśnie wtedy zimeringi i łożyska. Jako iż na przeciwko był salon motorowerowy, zaszliśmy tam. No i tak jakoś wyszlo że spodobał się nam chiński skuter Ventus Prymus IV.
Siema. Jestem na forum nowy. Posiadam cztery motory. Moim pierwszym motorem była motorynka Romet Pony M2. Aktualnie stoi popsuta, nie wiem co w niej siedzi.
Romet Komar S38
Moim drugim sprzęcikiem jest Romet Komar z silnikiem S38 z 1974 roku. Kupiłem go uskodzonego.
Kupiłem do niego:
-pływak
-wał
-cylinder
-tłok
-pierścienie
-zimeringi
-łożyska
-szprychy
-dętki
Jednak że mój kochany komarek po wymianie tych wszystkich rzeczy dalej nie chodzi... Powiem tak, nie ma mocy. Odpali na zapych, można dać troche gazu a będzie on jechał 5km/h można dać pełno gazu a on będzie jechać 5km/h, a po przejechaniu 10 metrów gaśnie. Przejechaliśmy nim około dwóch kilometrów na hol. Jednak on swoje. No nie wiem, może ktoś mi powie co może być nie tak to spróbuję.
Ventus Prymus IV
Około dwa miesiące temu pojechaliśmy po części do komara, zakupiliśmy właśnie wtedy zimeringi i łożyska. Jako iż na przeciwko był salon motorowerowy, zaszliśmy tam. No i tak jakoś wyszlo że spodobał się nam chiński skuter Ventus Prymus IV.
- Szczepan
- Moje maszyny: B3 Promot
- Kontaktowanie:
Re: Romet Pony M2, Romet Komar S38, Ventus Prymus IV
Z chinolem porażka będziesz żałował A motorynka ładniutka choruje na taką
Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.
Dawniej Borewicz.
-
Romet Komar S38
Ventus Prymus IV
- Kontaktowanie:
Jutro kupuje drugą motorynkę, piaskowana czarna. Rama piekna, a silnik na części do mojej zielonej. Do ramy prawdopodobnie pójdzie silnik od wsk. Jak kupie to dam fotki.
- Adrian.
- GG: 11487935
- Moje maszyny: Jawa 350
WSK 2xM06B3 - Lokalizacja: Okolice Szczytna
- Kontaktowanie:
Nie wiem czy warto wstawiać silnik od wski do motorynki... Po co niszczyć ramę , kup sobie WSK i nie niszcz motorów , a rób motorynkę na oryginał lub chociaż tak jak potrafisz. To Tylko moja opinia , myśle że inni są podobnego zdania
- ShFil
- Moje maszyny: dt 50, wsk m06 b3, wfm m06
- Kontaktowanie:
Zobacz jak nieźle można przerobić silnik rometa: http://www.youtube.com/watch?v=H-elQNNSFNU Bardziej bym szedł w tym kierunku.
- Muciek
- Moje maszyny: Yamahy RD250 75 76 78
- Kontaktowanie:
Nie zdajesz sobie sprawy jak droga jest taka przeróbka silnika, już lepiej swapować...
-
Romet Komar S38
Ventus Prymus IV
- Kontaktowanie:
Jutro zobacze co w niej siedzi. Kolega coś tam mówił o wale, że wejście na klin jest z****ne. Tata powiedział że jego kolega szuka motorynki i być może wymieni się za wsk. Dlatego nie wiem co z nią jeszcze zrobie. Pierw to ją przyprowadze.
-
Romet Komar S38
Ventus Prymus IV
- Kontaktowanie:
Romet Pony M2
Motorynka ! Pchałem ją 7,5 kilometra. :E Ludzie się na mnie dziwnie patrzyli, a u starszych pojawiał się uśmiech na twarzy.
W takim stanie ją pchałem
Gratisy, miały być jeszcze nowe amortyzatory, ale kolega stwierdził że 40 zł to za mało.
Tutaj już bez mojego gustownego bagażnika. xD
Silniczek :L
No i tłumik o ile się nie myle od simsona. Zębatka jest za duża, ale to dla mnie chyba lepiej bo lepiej będzie szła na koło. :E Rama kiedyś była ładniejsza -,-
Na wale wejście na klin było rozwalone, przyspawaliśmy klin na stałe. Motor odpalił na 3 sekundy i zgasł. Póżniej już nie dawał znaków życia. Iskra wyje****a.
Motorynka ! Pchałem ją 7,5 kilometra. :E Ludzie się na mnie dziwnie patrzyli, a u starszych pojawiał się uśmiech na twarzy.
W takim stanie ją pchałem
Gratisy, miały być jeszcze nowe amortyzatory, ale kolega stwierdził że 40 zł to za mało.
Tutaj już bez mojego gustownego bagażnika. xD
Silniczek :L
No i tłumik o ile się nie myle od simsona. Zębatka jest za duża, ale to dla mnie chyba lepiej bo lepiej będzie szła na koło. :E Rama kiedyś była ładniejsza -,-
Na wale wejście na klin było rozwalone, przyspawaliśmy klin na stałe. Motor odpalił na 3 sekundy i zgasł. Póżniej już nie dawał znaków życia. Iskra wyje****a.
-
Romet Komar S38
Ventus Prymus IV
- Kontaktowanie:
-
Romet Komar S38
Ventus Prymus IV
- Kontaktowanie:
Siwa motorynka nie dostaje paliwa, gdy cały czas pompuje paliwo, działa. Aktualnie planujemy z ojcem złożyć shl m04, mamy narazie tylko silnik. Może ktoś wie czy rama od WSK dwuramówki była taka sama jak w shl m04 ?
-
- Moje maszyny: wułeske trujke pszerobionom na krosa
- Kontaktowanie:
siedzenie w komarz\e powala
-
Romet Komar S38
Ventus Prymus IV
- Kontaktowanie:
Niestety, dostałem go bez siedzenia, a innego nie mam.