Hej!
Chciałem zapytać czy te simmeringi http://allegro.pl/nelmoto-zestaw-uszcze ... 42211.html wystarczą ,czy lepiej kupić te http://allegro.pl/nelmoto-zestaw-uszcze ... 32532.html?
Słyszałem ,że jedna i druga firma ma dobre produkty.
Simmeringi
-
- GG: 0
- Moje maszyny: 2xWSK 125, WSK175 SHL M11
Ogar 205
Chart - Lokalizacja: Myszyniec
- Kontaktowanie:
- grack
- Moje maszyny: WSK M21W2 Sport "S1"
- Kontaktowanie:
Re: Simmeringi
Na pewno Corteco będzie lepsze jakościowo, to zresztą praktycznie jedyna dostępna w Polsce porządna firma która robi uniwersalne uszczelniacze, reszta to Chiny, lub polska produkcja z Oleśnicy lub Inco Veritas.Ogólnie jeśli szukasz jakichkolwiek uszczelniaczy wałków obrotowych to bierz Corteco, w ostateczności Inco.
- wujcio
- Kontaktowanie:
Każdy uszczelniacz jest dobry który jest świeży nie ma sensu pakować corteco
bo to przerost nad formą 
Najważniejszy jest poprawny montaż

Najważniejszy jest poprawny montaż

- grack
- Moje maszyny: WSK M21W2 Sport "S1"
- Kontaktowanie:
Wujcio, nie zgodzę się z Tobą. Co prawda w tym przypadku różnica miedzy chinami a Corteco nie jest duża, gdyż niestety Corteco nie robi "wueskowych" rozmiarów z FPM-u lub ACM-u (a z tych mieszanek robi sie nowoczesne uszczelniacze które idą do nowych fur na pierwszy montaż na wały korbowe i rozrządu), ale i tak uważam, że lepiej kupić Corteco - nie jest to aż tak wielki koszt, a mamy gwarancję że wkładamy do silnika dobry jakościowo element.
- wujcio
- Kontaktowanie:
Mówię o tym że kto ma kasę to może inwestować w corteco - sam tak robię
ale nie ma co się aż tak spuszczać bo np inco też jest dobry
a kosztuje sporo mniej.
Spotkał się ktoś że mu simering lał? najczęściej była to wada zamontowania albo wyrobienie bieżni która chodzi w simeringu albo zastane łożysko zdawcze w 175

Spotkał się ktoś że mu simering lał? najczęściej była to wada zamontowania albo wyrobienie bieżni która chodzi w simeringu albo zastane łożysko zdawcze w 175