Jako,że przeszukałem już kilka tematów na temat wałów wiem tyle co wiedziałem czyli NIC
 Zdecydowana większość odpowiedzi totalnie nic nie wnosi i wygląda w stylu "gówno z chin nic nie warte" wypowiadane przez ludzi co wał regenerowali
  Zdecydowana większość odpowiedzi totalnie nic nie wnosi i wygląda w stylu "gówno z chin nic nie warte" wypowiadane przez ludzi co wał regenerowali  Prosiłbym o potraktowanie tego tematu serio bo jest to sprawa od której zacząć należy remont motocykla. Domyślam się,że kupno nowego oryginalnego wału produkcji ZMD jest dobrą opcją ale czy aby na 100% wał produkowany na starych maszynach przez pijanego "pana majstra" jest dokładniej wykonany/wyważony/wycentrowany niż dzisiejsze wały ? Cofamy się w rozwoju czy jak ? Prosiłbym UŻYTKOWNIKÓW nowych wałów o parę słów o wale jaki nabyli. Prosiłbym o podanie np. gdzie wał kupili jak z allegro to link do aukcji i nick gościa. Powiedzieć w miarę możliwości coś o wale np. czy waży podobnie co oryginał czy jest tak samo wyważony. I w końcu wydaje mi się najważniejsze ile na tym "chińskim gównie" przejechali km zanim się wał skończył. Odpowiedzi w stylu "wszystkie dzisiejsza wały to chińska tandeta"  nie poparte doświadczeniem proszę sobie wsadzić w nos.
 Prosiłbym o potraktowanie tego tematu serio bo jest to sprawa od której zacząć należy remont motocykla. Domyślam się,że kupno nowego oryginalnego wału produkcji ZMD jest dobrą opcją ale czy aby na 100% wał produkowany na starych maszynach przez pijanego "pana majstra" jest dokładniej wykonany/wyważony/wycentrowany niż dzisiejsze wały ? Cofamy się w rozwoju czy jak ? Prosiłbym UŻYTKOWNIKÓW nowych wałów o parę słów o wale jaki nabyli. Prosiłbym o podanie np. gdzie wał kupili jak z allegro to link do aukcji i nick gościa. Powiedzieć w miarę możliwości coś o wale np. czy waży podobnie co oryginał czy jest tak samo wyważony. I w końcu wydaje mi się najważniejsze ile na tym "chińskim gównie" przejechali km zanim się wał skończył. Odpowiedzi w stylu "wszystkie dzisiejsza wały to chińska tandeta"  nie poparte doświadczeniem proszę sobie wsadzić w nos. Pozdro

Miałem chiński wał w rękach i mam opinię taką jak większość ale czy są tylko takie ? Chciałem kupić wał na allegro (nadal aktualne) ale gość przelicytował mnie na 450zł!!! Nosz ku**a o co chodzi ? Czy takie nowe wały nie mają jakiejkolwiek gwarancji czy nikt nie sprawdza ich jakości ? Czy jak by chińczycy zaczęli robić felgi do aut co pękają same z siebie przy 120km/h to też nikogo by to nie obchodziło ? A miał/ma ktoś może ten wał ?
 Miałem chiński wał w rękach i mam opinię taką jak większość ale czy są tylko takie ? Chciałem kupić wał na allegro (nadal aktualne) ale gość przelicytował mnie na 450zł!!! Nosz ku**a o co chodzi ? Czy takie nowe wały nie mają jakiejkolwiek gwarancji czy nikt nie sprawdza ich jakości ? Czy jak by chińczycy zaczęli robić felgi do aut co pękają same z siebie przy 120km/h to też nikogo by to nie obchodziło ? A miał/ma ktoś może ten wał ? może nie te same ale jest to samo zdjęcie. Jakiś przekręt czy co ? czy skuter sprzedaje na allegro pod nickiem pankracy50 ??? wszędzie tylko oszukują człowieka
  może nie te same ale jest to samo zdjęcie. Jakiś przekręt czy co ? czy skuter sprzedaje na allegro pod nickiem pankracy50 ??? wszędzie tylko oszukują człowieka  

A myślałem,że tylko ja miałem takie wrażenie
  A myślałem,że tylko ja miałem takie wrażenie   Byłem w 2 sklepach miałem "nowe" wały w rękach i stwierdziłem,że luzy maja niedopuszczalne
 Byłem w 2 sklepach miałem "nowe" wały w rękach i stwierdziłem,że luzy maja niedopuszczalne  i długa jazda mnie czeka zanim wyrobie luzy na takie jak w "nówce" :
  i długa jazda mnie czeka zanim wyrobie luzy na takie jak w "nówce" : 

Zrobiłem ok 500km i wszystko jest git. Ja jakichś niepokojących luzów nie wyczułem (jak nowy wał może miec luzy?) Owszem, korba ma troche luzy na boki ale to w granicach tolerancji. Pozdrawiam
 Zrobiłem ok 500km i wszystko jest git. Ja jakichś niepokojących luzów nie wyczułem (jak nowy wał może miec luzy?) Owszem, korba ma troche luzy na boki ale to w granicach tolerancji. Pozdrawiam czyli Chińszczyzna ;] no to grubo to się nie dziwię że takie marne wykonanie ;/
 czyli Chińszczyzna ;] no to grubo to się nie dziwię że takie marne wykonanie ;/