Kobuz Brata
Regulamin forum
Zakaz tworzenia nowych wątków.
Zakaz tworzenia nowych wątków.
- mateusz 46
- Moje maszyny: rm 125
- Kontaktowanie:
-
z-tomek
- Moje maszyny: WSK M06 64
WSK M21W2 - Lokalizacja: Sieradz
- Kontaktowanie:
Re: Kobuz Brata
Widzę kolejny kobuz z przodem od kosa
Sam myślałem z mojej M21w2 zrobić takie coś ale to się zobaczy --> remont idzie bardzo po woli.
Gratuluję Łobuza i do zobaczenia w Świdniku
Gratuluję Łobuza i do zobaczenia w Świdniku
- KoSzU
- GG: 8813802
- Kontaktowanie:
Brat a jak z jakością tych opon? Jak patrze na nie na tych fotkach z aukcji to wyglądają na takie sobie... Odrazu mam złudzenie ze jeździło by się na tym jak na oponach z roweru , wyglądają na takie mało przyczepne a na mokrym to były by już chyba łyżwy i taniec na lodzie ... Ładnie Ci wyszedł ten motór Gratuluje
- Maniekk
- GG: 2028919
- Kontaktowanie:
One są tak magazynowane, po napompowaniu i przejechaniu kilku kilometrów wyglądają tak samo jak stomile. Na mokrym powiedziałbym że lepiej trzymają od Stomili.
LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE
- Wojtek
- Kontaktowanie:
Czy reszta zdjęć będzie jeszcze dostępna? U mnie wyświetlają się tylko dwa z całej serii a reszta jest niedostępna. Mi też bardzo się podoba efekt końcowy.
Bynajmniej i przynajmniej to dwa słowa o kompletnie różnym znaczeniu. Nie używa się ich zamiennie!!!!!!!!!
- Tukan
- Moje maszyny: .....
- Kontaktowanie:
Hostingi zdjęć

- Brat
- Moje maszyny: Wsk m21w2 "Kobuz"
- Kontaktowanie:
A no tak fotosik.pl dał dupy, zdjęcia zniknęły, na wieczór wrzucę je od nowa
co do opon to nie testowałem ich jeszcze.
Wuecha stoi w piwnicy bez instalacji elektrycznej, dopiero w sobotę będę mógł coś przy niej poszperać
Wuecha stoi w piwnicy bez instalacji elektrycznej, dopiero w sobotę będę mógł coś przy niej poszperać
- Brat
- Kontaktowanie:
Jak obiecałem, tak zrobiłem, fotki zre-upload'owene
- Wojtek
- Kontaktowanie:
U mnie nadal to samo. Nawet gorzej bo teraz żadne zdjęcie nie jest widoczne.
Bynajmniej i przynajmniej to dwa słowa o kompletnie różnym znaczeniu. Nie używa się ich zamiennie!!!!!!!!!
- KoSzU
- GG: 8813802
- Kontaktowanie:
Wczoraj były.
- Brat
- Kontaktowanie:
Zdjęcia były wgrane od nowa, jednak po kilku godzinach znów znikły... nie wiem zupełnie czemu
fotosik coś świruje. Jak na razie fotki wrzuciłem od nowa na imageshacka, wiec minie trochę czasu zanim znikną, jeśli w ogóle znikną 
- maykii
- GG: 6056769
- Moje maszyny: M21W2 74r.
M21W2 83r
M06B3 79r. - Lokalizacja: Piaseczno / Siemiatycze
- Kontaktowanie:
- Brat
- Kontaktowanie:
Dzień dobry 
Dziś troszkę posiedziałem w piwnicy i pogrzebałem przy mojej pięknej, jak na razie podpiąłem chyba wszystko oprócz elementów potrzebnych do opalenia, czyli bez układu prostowniczego, regla i altka.
Myślę jak rozwiązać układ prostowniczy, wydaje mi się , że rozebrał bym go i zrobił na osobnych (innych) płytkach tak aby zajmowało to wszystko jak najmniej miejsca, jednak i tak się gubię w schemacie i nie wiem czy dam radę to jakoś przylutować... a co dopiero podpiąć bo to trochę puzzle jak dla mnie...
Oprócz tego ..
Na jednej z fotek widać że zastosowałem dodatkowy guzik w schowku, jest to wyłącznik główny zasilania akumulatora, taki jakby przeciw odpaleniowy, żeby nikt obcy sobie nie odpalił wuechy 1 groszówką jak to miało kiedyś miejsce ... ( ale na szczęście w ostatniej chwili opanowałem sytuację i dla tego motór jest nadal ze mną )
Dziś troszkę posiedziałem w piwnicy i pogrzebałem przy mojej pięknej, jak na razie podpiąłem chyba wszystko oprócz elementów potrzebnych do opalenia, czyli bez układu prostowniczego, regla i altka.
Myślę jak rozwiązać układ prostowniczy, wydaje mi się , że rozebrał bym go i zrobił na osobnych (innych) płytkach tak aby zajmowało to wszystko jak najmniej miejsca, jednak i tak się gubię w schemacie i nie wiem czy dam radę to jakoś przylutować... a co dopiero podpiąć bo to trochę puzzle jak dla mnie...
Oprócz tego ..
Na jednej z fotek widać że zastosowałem dodatkowy guzik w schowku, jest to wyłącznik główny zasilania akumulatora, taki jakby przeciw odpaleniowy, żeby nikt obcy sobie nie odpalił wuechy 1 groszówką jak to miało kiedyś miejsce ... ( ale na szczęście w ostatniej chwili opanowałem sytuację i dla tego motór jest nadal ze mną )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- wskocyklista04
- GG: 8553257
- Kontaktowanie:
no piękny kobuzik
a tak na marginesie to jakie ty masz żarówki w migaczach? 
moja WueSKa:) http://www.polskajazda.pl/Motocykle/WSK/175/48870" target="_blank
- Brat
- Kontaktowanie:
Żarówki 12v 21 w 
Co do elektryki dziś był u mnie kumpel i pospinał mi układ ładowania w pajączka i prawdopodobnie działa, bo jak mówi diody się wzbudzają po mocnym kopnięciu kopką. Wieczorem prze lutuje układ w małą kostkę, tak żeby zajmowała jak najmniej miejsca a jutro z rana kumpel ma przyjechać i prawdopodobnie będzie pierwszy odpał po 10 miesiącach leżakowania
Co do elektryki dziś był u mnie kumpel i pospinał mi układ ładowania w pajączka i prawdopodobnie działa, bo jak mówi diody się wzbudzają po mocnym kopnięciu kopką. Wieczorem prze lutuje układ w małą kostkę, tak żeby zajmowała jak najmniej miejsca a jutro z rana kumpel ma przyjechać i prawdopodobnie będzie pierwszy odpał po 10 miesiącach leżakowania
-
Blesso1
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 125, 175
- Kontaktowanie:
Git malina bryka 
Wrzuć filmik jak ta torpeda pracuje.
Wrzuć filmik jak ta torpeda pracuje.
- Wojtek
- Kontaktowanie:
Widzę nowy akumulator Unibat. Po dwóch niewypałach MotoPower kupiłem właśnie unibat i już drugi sezon mogę o nim zapomnieć. Dobry produkt.
- Brat
- Kontaktowanie:
Otóż mam problem.
Jak polutować układ prostowniczy ??
1 obrazek to fotka z internetu, zaś drugi obrazek to wycinek z schematu Wsk 175 z implementacją alternatora jawy.
I teraz mam pytanie do znawców jak jest poprawnie ?? jeśli np oby dwa są poprawne to które rozwiązanie będzie lepiej zastosować ?
Jak polutować układ prostowniczy ??
1 obrazek to fotka z internetu, zaś drugi obrazek to wycinek z schematu Wsk 175 z implementacją alternatora jawy.
I teraz mam pytanie do znawców jak jest poprawnie ?? jeśli np oby dwa są poprawne to które rozwiązanie będzie lepiej zastosować ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- wujcio
- GG: 0
- Kontaktowanie:
ten pierwszy to jest przecież z 6 diodami a ten drugi z 9 wiec napewno te schematy nie sa takie same (sa podobne to fakt)