rejestracja na zabytek
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 125
- Kontaktowanie:
Re: rejestracja na zabytek
Mi nie chodzi o cene wole wiecej zapłacic i nigdzie nie jezdzic szukam goscia ogarnietego w te tematy co zarejstruje mi motor
-
- Moje maszyny: WSK KOS 85 i inne
MZ ES 250/2 i inne
WFM OSA M52 i M50 - Lokalizacja: Kutno
- Kontaktowanie:
Możliwe, a dlaczego nie?
- jjaworskyy
- Moje maszyny: M06B3
KoBuz - Lokalizacja: Gdańsk
- Kontaktowanie:
Michał zrobi Ci biała kartę, następnie konserwator (nie wiem czy możesz napisać upoważnienie), następnie przegląd i wydział komunikacji. Serio oprócz tej białej karty to nie sa skomplikowane rzeczy
-
- Kontaktowanie:
Już napisalem do niego zobaczymy czy pomoże
- igor1956
- Moje maszyny: Różne
- Kontaktowanie:
MAŁO MOŻLIWE....MotoPRLmaniak pisze: ↑2018-12-23, 22:01Co do cen, to jeden ziomek ma stronę veteran.com i swój kanał na youtube.Twierdzi, że komara sam sobie zarejestrował i koszta jakie go wyniosły to 25 zł.Ciekawe czy to możliwe..
PAPIER 17ZŁ
ZDJĘCIA 8ZŁ
TABLICE PRÓBNE 42ZŁ
PRZEGLĄD 64ZŁ
OC 41 ZŁ
REJESTRACJA 132,5 ZŁ
Z MOTOCYKLEM MYŚLĘ ZE W 300 ZŁ BY SIĘ ZAMKNĘŁO
MOTOROWER???? TANIEJ NIŻ 200 ZŁ MYŚLĘ ŻE NIE WYJDZIE
Za motórem panny sznurem
-
- Moje maszyny: szukam WSK Lelek
- Kontaktowanie:
Na fejsbku i jutubie jest wszystko możliwe.
- Kosa
- Moje maszyny: WSK Kos
WSK Z2
WSK L
Komar Sport
Komar 2350
Motorynia - Lokalizacja: Poznań
- Kontaktowanie:
-
MZ ES 250/2 i inne
- Kontaktowanie:
Kosa poczekaj chwilę. Jak dostanę odpowiedź to udostępnie Ci. Mam też odpowiedź z ministerstwa kultury oraz odpowiedź z NIDu. Nic się nie zmieniło w stosunku do tego co Ci pisałem. Trzeba tylko mieć więcej czasu i chęć do załatwienia sprawy.
Igor1956
Wydaje mi się że autorowi chodziło o kwotę która różni rejestrację standardową od tej na zabytek. Wtedy ta wyliczanka się zmienia bo nie ma sensu liczyć przeglądu, OC i próbnych tablic. Zresztą w przypadku zabytkowego pojazdu OC nie jest obowiązkowe gdy pojazd stoi w garażu, a przegląd jest bezterminowy. Ja robiłem przegląd bez tablic, przy zabytku przecież nie jest to przegląd więc i wymagania są inne
Igor1956
Wydaje mi się że autorowi chodziło o kwotę która różni rejestrację standardową od tej na zabytek. Wtedy ta wyliczanka się zmienia bo nie ma sensu liczyć przeglądu, OC i próbnych tablic. Zresztą w przypadku zabytkowego pojazdu OC nie jest obowiązkowe gdy pojazd stoi w garażu, a przegląd jest bezterminowy. Ja robiłem przegląd bez tablic, przy zabytku przecież nie jest to przegląd więc i wymagania są inne
- igor1956
- Kontaktowanie:
Ale na 100% robiłeś przegląd przed tym jak nie wszedł w życie CEPIK teraz bez tablic nie przejdzie
Co do oc to na zabytek nie jest obowiązkowe tak jak piszesz.
Co do oc to na zabytek nie jest obowiązkowe tak jak piszesz.
Za motórem panny sznurem
-
MZ ES 250/2 i inne
- Kontaktowanie:
Tak robilem to dokladnje w 2015 roku, ale jest jeden przepis który mówi o braku obowiązku posiadania tablicy w momencie przeglądu (ok, są dwa). Nawet nie wiem co miałoby zmienić się przez wprowadzenie systemu. O żadnej zmienia przepisów nie słyszałem.
- jjaworskyy
- Moje maszyny: M06B3
KoBuz - Lokalizacja: Gdańsk
- Kontaktowanie:
Kosa ja zaraz na początku roku biorę się za rejestrację, mam już biała kartę, będę informował na bieżąco
- igor1956
- Kontaktowanie:
Dokladnie nie wiem w szczegółach o co chodzi ale jak zawiozłem motocykl na przyczepce to diagnosta (mój dobry kolega) powiedział że musze mieć tablice bo po wejściu Cepik bez tablic nie przejdzie...
Co do przepisu o braku tablic to owszem tablic możesz na przeglądzie nie mieć ale numery ramy muszą się zgadzać z dowodem.....
Bo musisz wpisać na przeglądzie numer vin numer rejestracyjny i aktualny przebieg....
Za motórem panny sznurem
-
- Moje maszyny: Wsk 125
Mz 250
Jawa 50
Motorynka - Lokalizacja: Stanisławów
- Kontaktowanie:
Niedouczony diagnosta, Cepik nic w tym temacie nie zmienił. Rejestrowałem dwa motocykle na zabytek, jeden przed wejściem Cepik-u, a drugi po, i tylko na jednej stacji diagnosta był na tyle ogarnięty, że sprawdził w wytycznych jak takie badanie zgodności ma wyglądać, bo tak się to nazywa, i wydał oświadczenie.igor1956 pisze: ↑2018-12-25, 23:38Dokladnie nie wiem w szczegółach o co chodzi ale jak zawiozłem motocykl na przyczepce to diagnosta (mój dobry kolega) powiedział że musze mieć tablice bo po wejściu Cepik bez tablic nie przejdzie...
Co do przepisu o braku tablic to owszem tablic możesz na przeglądzie nie mieć ale numery ramy muszą się zgadzać z dowodem.....
Bo musisz wpisać na przeglądzie numer vin numer rejestracyjny i aktualny przebieg....
-
Suzuki vl1500 c90 Boulevard - Lokalizacja: Mielec Tarnobrzeg
- Kontaktowanie:
Rejestrowalem w marcu przeglad robilem w tarnobrzegu i zadnych tablic nie bylo trzeba
Koszt 130 zl
Koszt 130 zl
- igor1956
- Kontaktowanie:
Nie wierzę.....
To może Seba830 zrobił Ci przegląd bez wpisu do Cepik
Czyli tylko Ci podbił w dowodzie i kasę wziął
To może Seba830 zrobił Ci przegląd bez wpisu do Cepik
Czyli tylko Ci podbił w dowodzie i kasę wziął
Za motórem panny sznurem
-
MZ ES 250/2 i inne
- Kontaktowanie:
A co to za różnica? Jeśli mam świstek to mam to zrobione, a system cepik mnie mało obchodzi. Jestem też żywym dowodem że ten system jest dziurawy. Mam opłacone OC i zrobiony przegląd a w systemie pustka. Niestety byłem nawet raz na komendzie aby sprawę wyjaśnić, ale nic poza tą podróżą mi się nie stało.
Igor daj se na luz i znajdź innego kolegę.
-
- Kontaktowanie:
To wszystko nie jest problem problemem jest to jak sie mam motor i nie ma sie żadnej umowy kupna i nie ma sie z kim spisac wtedy nawet cepik nie zrobi problemu
- igor1956
- Kontaktowanie:
Różnica jest....halcik pisze: ↑2018-12-26, 14:33A co to za różnica? Jeśli mam świstek to mam to zrobione, a system cepik mnie mało obchodzi. Jestem też żywym dowodem że ten system jest dziurawy. Mam opłacone OC i zrobiony przegląd a w systemie pustka. Niestety byłem nawet raz na komendzie aby sprawę wyjaśnić, ale nic poza tą podróżą mi się nie stało.
Bo jak idziesz do WK to sprawdzają czy motocykl jest w ewidencji Cepik.
Co do sprawności Cepik to też tak mialem z oc
Ale przegląd to musisz mieć w Cepik
Co do kolegi to jest diagnostą już 17lat i od tego czasu robię u Niego przeglądy na samochody i motocykle i nie mam zamiaru zmieniać
Za motórem panny sznurem
-
MZ ES 250/2 i inne
- Kontaktowanie:
Rejestrując pojazd na zabytek nie interesuje mnie czy on jest w cepiku czy nie. Jeśli jest to prawdopodobnie i tak nie będę miał umowy z poprzednim właścicielem więc urzędnik który to weryfikuje przy tego typu sprawie to idiota, bo nie może to być warunek rejestracji.
-
Mz 250
Jawa 50
Motorynka - Lokalizacja: Stanisławów
- Kontaktowanie:
igor1956, w dowodzie nic mi nie wbijał, bo dowodu nie miałem, wystawił tylko odpowiedni dokument o pozytywnym badaniu. W Cepik-u nie ma informacji o badaniu technicznym i żadnych problemów z tego powodu w WK mi nie robili, także nie wprowadzaj ludzi w błąd, bo zarówno Ty jak i Twój kolega diagnosta się mylicie. Zapytaj go, czy wie czym różni się przegląd techniczny od badania zgodności pojazdu zabytkowego z warunkami technicznymi.