Witam serdecznie wueskowiczów jakiś czas temu składałem silnik wsk 125 na lux zrobiony kazdy tuning jaki był możliwy (oprócz zmierzonego dyfuzora) wszystko dobiegało końca ale okazało się że jezdzi tylko na 1 a 2 i 3 bieg wyskakuje. Moje przypuszczenia mogą być poprawne ale wole usłyszeć więcej osób i zobaczyć jakie jest ich zdanie
pozdro
i jeszcze jak jest tu garry performance to informuje że głowica nie jest szczelna i trzeba dać uszczelkę zwykłą bo oring nie daje rady
Wyskakujaca 2 i 3 podczas jazdy
-
- GG: 0
- Moje maszyny: wski 125, wsk 175
- Kontaktowanie:
- krajdomini
- Moderator
- Moje maszyny: WSK M06 B3 Kos 1985
- Kontaktowanie:
Re: Wyskakujaca 2 i 3 podczas jazdy
Hej, może być słaby stan kłów na wałku zdawczym i kole zębatym 22z, muszą się zazębiać pod lekkim skosem. Strzelam w to, ponieważ skoro zrobiłeś silnik "na lux", to i dystansowanie pewnie jest ok
Mój Kos 1985r: viewtopic.php?f=71&t=30326
-
- GG: 0
- Moje maszyny: wski 125, wsk 175
- Kontaktowanie:
masz racje trochę posiedziałem i też tak sądze, skrzynia starta lekko ale widocznie to wystarcza żeby wyskakiwały biegi... trzy zębatki do wymiany i powinna śmigaćkrajdomini pisze: ↑2024-07-11, 14:35Hej, może być słaby stan kłów na wałku zdawczym i kole zębatym 22z, muszą się zazębiać pod lekkim skosem. Strzelam w to, ponieważ skoro zrobiłeś silnik "na lux", to i dystansowanie pewnie jest ok
- krajdomini
- Moderator
- Moje maszyny: WSK M06 B3 Kos 1985
- Kontaktowanie:
To nawet rękami można sprawdzić, bierzesz tryb 22z i wałek zdawczy w dwie ręce, zazębiasz ze sobą kły i szarpiesz trybem 22z w kierunku obrotu podczas jazdy, a potem szarpnij nim w drugą stronę. Kły na trybach wyrabiają się tylko w kierunku jazdy, więc poczujesz, że w szarpiąc w kierunku jazdy tryby się lekko wyślizgują, a w odwrotną stronę ściagają się do siebie.
Skoro czuć to w ręce, to co dopiero pod ogromnym obciążeniem skrzyni podczas jazdy
Mój Kos 1985r: viewtopic.php?f=71&t=30326