Sprzęgło na 9 sprężyn
-
- GG: 0
- Moje maszyny: wski 125, wsk 175
- Kontaktowanie:
Sprzęgło na 9 sprężyn
Witam ktoś montował sprzęgło na 9 sprężyn i miał problem z ustawieniem? U mnie wogóle nie idzie ruszyć nie ważne jak napnę linke, mimo że pręcik wchodzi leciutko to i tak sprzęgło nie działa. Jakieś rady?
- czankete
- Moje maszyny: WSK, WFM, SHL i inne
- Kontaktowanie:
Re: Sprzęgło na 9 sprężyn
...czego dokładnie „ustawianie” masz na myśli? W tej konstrukcji niczego się nie ustawia. A sprzęgło w którym jest docisk przystosowany do 9 zamiast 6 sprężyn nie różni się kompletnie niczym pod względem montażu. Układ dźwigni z linką i mechanizmem ślimakowym w pokrywie jaki zastosowany jest w WSK z powodzeniem dałby sobie zresztą radę z mocniejszym dociskiem.To, że naciskasz dźwignię sprzęgła i poprzez linkę i mechanizm naciskasz na popychacz ale nie następuje rozłączenie sprzęgła wskazuje, że źle je złożyłeś ...
-
- Moje maszyny: wski 125, wsk 175
- Kontaktowanie:
Re: Sprzęgło na 9 sprężyn
znam te silniki i dlatego głuwkowałem na początku, i jak się często okazuje trzeba iśc głębiej jak nie wiadomo o co chodzi bo okazało się że ślimak i karter się wytarł przez lata i na 6 sprężyn jeszcze jakoś działało lecz 9 to było za dużo. W każdym bądz razie dzięki za zainteresowanie, pozdroczankete pisze: ↑2024-07-26, 06:52...czego dokładnie „ustawianie” masz na myśli? W tej konstrukcji niczego się nie ustawia. A sprzęgło w którym jest docisk przystosowany do 9 zamiast 6 sprężyn nie różni się kompletnie niczym pod względem montażu. Układ dźwigni z linką i mechanizmem ślimakowym w pokrywie jaki zastosowany jest w WSK z powodzeniem dałby sobie zresztą radę z mocniejszym dociskiem.To, że naciskasz dźwignię sprzęgła i poprzez linkę i mechanizm naciskasz na popychacz ale nie następuje rozłączenie sprzęgła wskazuje, że źle je złożyłeś ...