Nowa instalacja + CDI od audiobas WSK 175

Odpowiedz
Ethanhunt
Posty: 4
Rejestracja: 2024-07-03, 00:22
GG: 0
Moje maszyny: Wsk 175 w2
Kontaktowanie:

Nowa instalacja + CDI od audiobas WSK 175

Post autor: Ethanhunt » 2024-07-04, 13:14

Witam,
Wrocil mi silnik po remoncie. Zakladam nowa instalacje od gmoto i zaplon cdi od audiobas. Kilka rzeczy mnie zastanawia. Co poczynic z skrzynka bezpiecznikow i przewodami ktore ida z stacyjki piny 17 i 17a zolte i niebieskie? Cewke i prostownik oryginalny rozumiem ze wyrzucam? Czy mozna uzyc bialy kabel od pinu 21 jako +12 wzbudzenie ten kabel idzie do sygnalu, starej cewki itd.

Poki co to swiatla mam, iskry brak. Zdj dodam wkrotce.
Ostatnio zmieniony 2024-07-04, 13:34 przez Ethanhunt, łącznie zmieniany 1 raz.

Ethanhunt
Posty: 4
Rejestracja: 2024-07-03, 00:22
GG: 0
Moje maszyny: Wsk 175 w2
Kontaktowanie:

Re: Nowa instalacja + CDI od audiobas WSK 175

Post autor: Ethanhunt » 2024-07-04, 13:33

Czerwony i zielony czyli piny 19 16 podpialem do + z akumulatora na kostce biezpiecznikow.

Awatar użytkownika
jjaworskyy
Posty: 2068
Rejestracja: 2011-09-25, 20:51
GG: 0
Moje maszyny: M06B3
KoBuz
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

Re: Nowa instalacja + CDI od audiobas WSK 175

Post autor: jjaworskyy » 2024-07-04, 17:01

Najprościej i najszybciej będzie jak wykonasz telefon do Kamila... Chłopaki od zapłonów te instalacje mają w jednym palcu...

Ethanhunt
Posty: 4
Rejestracja: 2024-07-03, 00:22
GG: 0
Moje maszyny: Wsk 175 w2
Kontaktowanie:

Re: Nowa instalacja + CDI od audiobas WSK 175

Post autor: Ethanhunt » 2024-07-04, 17:04

"Proszę wszystko podłączyć zgodnie z moim schematem który dostał Pan do zestawu i musi to działać… od 12 lat sprzedajemy te układy"
Odpowiedz Kamila

Ethanhunt
Posty: 4
Rejestracja: 2024-07-03, 00:22
GG: 0
Moje maszyny: Wsk 175 w2
Kontaktowanie:

Re: Nowa instalacja + CDI od audiobas WSK 175

Post autor: Ethanhunt » 2024-07-04, 23:27

Rozwiazalem z znajomymi zagadke. Nie do konca moja wina. Polaczylem 2 przewody z cewki i 2 z modulu razem bo tak wydedukowalem z schematu. Moze uzywaja inne konektory teraz. Dolacze zdj jak bede mial troche wiecej czasu. Ehhh

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość