Jestem Maniek i posiadam WSK 125 M06 B3 1975r. jak zdążyłem wyczytać na forum popularną Garbuskę

Lata świetności tej maszyny już dawno minęły ale czuję do niej sentyment i postanowiłem przywrócić jej trochę starego blasku, mam nadzieję że z waszą pomocą i cennymi radami uda mi się to bez większych problemów. Więc na początek może trochę fotek mojej maszyny zobaczycie jej stan wyjściowy i mam nadzieję za jakiś czas finalny ;-P .
Silnik jest w trochę kiepskim stanie

przygotowuję części do malowania i naprawiam siedzenie gdzie jest wyłamany ten "bolec"  "zatrzask" siedzenia, dał bym go do dorobienia tokarzowi ale nie znam wymiarów oryginalnego ....mógłby ktoś wrzucić fotkę lub rysunek z wymiarami ?
  przygotowuję części do malowania i naprawiam siedzenie gdzie jest wyłamany ten "bolec"  "zatrzask" siedzenia, dał bym go do dorobienia tokarzowi ale nie znam wymiarów oryginalnego ....mógłby ktoś wrzucić fotkę lub rysunek z wymiarami ?
 Powodzenia w remoncie.
 Powodzenia w remoncie.   

. Ostatecznie grzaliśmy palnikiem a i nawet wierciliśmy ramę i wpuszczaliśmy wd-40. Spróbuj na początek ściągać z jednej strony gwintem - podkładać podkładki itp i ciągnąć kluczem.
 . Ostatecznie grzaliśmy palnikiem a i nawet wierciliśmy ramę i wpuszczaliśmy wd-40. Spróbuj na początek ściągać z jednej strony gwintem - podkładać podkładki itp i ciągnąć kluczem.

I czy można jakoś odświeżyć te pożółkłe logo 125 ? Macie na to jakieś sposoby?
 I czy można jakoś odświeżyć te pożółkłe logo 125 ? Macie na to jakieś sposoby?