Taaa Junak awaryjny motocykl taki sady wydaja ludzie którzy nie mieli duzego pojecvia o mechanice i kupowali Junaka,a przy naprawach stosowali wszelakie patenty których ten motocykl nieznosi,Junak jest motocyklem dobrym ale włascicel mósi znac sie na mechanice a co najwazniejsze rozumiec prace,funkcje poszczególnych mechanizmów bo bez zrozumienia sie z tym motocyklem daleko nie dojedziesz.Mój junak po odpaleniu jakos sie nie psóje moze nie zrobiłem nim duzo kilometrów ale nigdy mnie nie zawiódł i nie dam złego słowa powiedziec o tym motocyklu ludzie robia duze trasy na tym motocyklu i nie nazekaja kilka lat temu pewien chłopak pojechał Junakiem na Chorwacje i wrócił,ludzie z Junaka Pomorskiego robia trasy wokoło Polski i tez z nich wracaja na klołach.Znajomy ma ten motocykl i po zetelnie przeprowadzonym remacie tez przy nim nic nie grzebie tylko jezdzi.wiec nie ma co sugerowac sie opiniami innych ludzi bo nie dawali sobie rady z tym motocyklemi i tyle,przeciez równie dorze mozna powiedziec ze Wsk M21 to awaryjny motocykl przeciez lusdzie tak mówia i co tak jest NIE,wiec jesli nie miałes do czynienia z danym motocykle nie wypowiadaj sie na temam)chyba ze miałes i uległes) awaryjnosi i problemowosci tego motocykla.
Co do najpiekniejszych motocykli to według mnie jest to:
Junak M07 czysta klasyczna linia angielskiego motocykla,Sokół 600 to tyle z polskich motocykli z zagranicznych to BMW R60/2,Triumph Bonneville,Norton Comando,AJS 18S 500,ogólnie Angielskie motocykle za linie i klase.
Motocykl ze zdjecia to najprawdopodobnie Ural 750 ogolnie ruski zaprzeg.
...rób albo nie,nigdy nie próbuj robić...