mam taki problem bo nie wiem jak to jest bo sie nie interesowałem względem prawa jak to jest. Bo mam wsk 125 ale jest już wyrejestrowana a ostatnia rejestracja była w 1983 r mam tylko papiery od niej bo umowy kupna sprzedaży nie posiadam bo jest na inne nazwisko i co trzeba było zrobić żeby ja zarejestrować A nie chce go sie pozbyć przez takie coś. Jak znacie na to odpowiedz to dziękuje z góry
- GG: 0
- Kontaktowanie:
Umowa kupna Sprzedaży
Witam
mam taki problem bo nie wiem jak to jest bo sie nie interesowałem względem prawa jak to jest. Bo mam wsk 125 ale jest już wyrejestrowana a ostatnia rejestracja była w 1983 r mam tylko papiery od niej bo umowy kupna sprzedaży nie posiadam bo jest na inne nazwisko i co trzeba było zrobić żeby ja zarejestrować A nie chce go sie pozbyć przez takie coś. Jak znacie na to odpowiedz to dziękuje z góry
W Moich Żyłach płynie benzyna Zamiast Serca Świszczy Turbina
- Jezus
- GG: 5315407
- Moje maszyny: M06B1 '70
- Kontaktowanie:
Re: Umowa kupna Sprzedaży
Znaleźć poprzedniego właściciela, spisać z nim umowę i przerejestrować.
Amen.
- Mieszko_94
- Kontaktowanie:
a jeżeli gościu już zmarł i co wtedy 
W Moich Żyłach płynie benzyna Zamiast Serca Świszczy Turbina
- Weros
- Kontaktowanie:
To kiepsko
Wg. prawa powinieneś sprawę załatwić z najbliższą rodziną ona powinna założyć sprawę spadkową i wtedy moto by na nią przeszło. Ale wątpię by mieli chęć na zawracanie sobie głowy.
Są inne możliwości ale nie zgodne z prawem wiec nie będę pisał
Wg. prawa powinieneś sprawę załatwić z najbliższą rodziną ona powinna założyć sprawę spadkową i wtedy moto by na nią przeszło. Ale wątpię by mieli chęć na zawracanie sobie głowy.
Są inne możliwości ale nie zgodne z prawem wiec nie będę pisał
- Jezus
- Kontaktowanie:
żona, syn, córka, ktokolwiek z rodziny. albo pogadaj w wydziale komunikacji, oni powinni pomóc.
Amen.
- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
Re: Rejestracja
ja nie mam kontaktu z pierwszym włascicielem Kobuza.ojciec pracuje w urzędzie gminy i załatwił wszystkie jego dane.musiałem tylko sie dowiedzieć imie, nazwisko i miejscowość.reszte danych już mam.więc jeżeli mógłbyś załatwić dane to można podrobić umowe.troche to "nielegalne" no ale cóż
. z tym że gorzej by było gdyby jakoś wyczaili ze właściciel nie żyje.w moim przypadku akurat on żyje.albo najlepiej zrób jak pisał Jezus, postaraj sie pogadać z kimś z rodziny czy coś albo WK.
pozdr.
pozdr.
- Stary
- GG: 3029753
- Moje maszyny: Wigry 3 + Gnom.
- Kontaktowanie:
Powodzenia - dłużej posiedzisz.Mateusz WSK pisze:reszte danych już mam.więc jeżeli mógłbyś załatwić dane to można podrobić umowe.
- Mateusz WSK
- Kontaktowanie:
nie jedna osoba zapewne tak robiła gdy rejestrowała swoje moto.nie mówie że większość, ale znam przykład. moze i nie jest to dobre rozwiązanie, ale nie pojade za kilkoma podpisami na drugi koniec kraju ![:]](./images/smilies/splash.gif)
pozdr.
pozdr.
- Tukan
- Moje maszyny: .....
- Kontaktowanie:
Poza tym, kto będzie to sprawdzał?
Prawda jest taka, że fikcyjne umowy są na porządku dziennym np. w komisach samochodowych. ![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Jezus
- Kontaktowanie:
O ile mi wiadomo z mojego doświadczenia to oby dwie strony, kupujący tak jak i sprzedający, musza isć do WK i złożyć tam umowę kupna-sprzedaży. Więc jestem ciekawy jak wy 'na Jana' zarejestrowaliście swoje motory, hm?
Amen.
- Wężu
- Moje maszyny: WSK M06 B1, WSK M06 B3 3x, Iż 49
- Kontaktowanie:
O ile mi wiadomo z mojego doświadczenia to oby dwie strony, kupujący tak jak i sprzedający, musza isć do WK i złożyć tam umowę kupna-sprzedaży. Więc jestem ciekawy jak wy 'na Jana' zarejestrowaliście swoje motory, hm?
Jeżdżę motocyklem WSK 
Ekipa Południe®
Ekipa Południe®
- Mateusz WSK
- Kontaktowanie:
tu juz jest taki młyn że nie wiadomo o co chodzi w tym temacie z rejestracją ( dla tych co nie wiedzą za dużo o rejestracji ) 
- Tukan
- Kontaktowanie:
Zgadzam się, pierdolca można za przeproszeniem dostać, jeden gada, że trzeba płacić zaległe OC drugi, że nie, trzeci ze poprzedni właściciel, czwarty, że nowy. Przydało by się zrobić coś w stylu:
"Mit: bla bla bla
Jak jest w rzeczywistości: bla bla bla" (ofc wszystko poparte jakimiś ustawami)
i koniec, a nie głupie spamowisko się robi, trzeba ponad 25 stron przeczytać a i tak nie wiadomo o co chodzi. Śmiech na sali. Wywalić ten durny temat do kosza i założyć nowy z PRAWDZIWYMI danymi jak to jest z tą rejestracją i innymi pierdołami. Wypowiedzi zawierające "podobno", "chyba", "raczej" można sobie o kant du*y roztrzaskać, takie posty powinny zostać skasowane jak i cały ten idiotyczny "podobno chyba" temat. Finito.
i koniec, a nie głupie spamowisko się robi, trzeba ponad 25 stron przeczytać a i tak nie wiadomo o co chodzi. Śmiech na sali. Wywalić ten durny temat do kosza i założyć nowy z PRAWDZIWYMI danymi jak to jest z tą rejestracją i innymi pierdołami. Wypowiedzi zawierające "podobno", "chyba", "raczej" można sobie o kant du*y roztrzaskać, takie posty powinny zostać skasowane jak i cały ten idiotyczny "podobno chyba" temat. Finito.
- Sebastian440
- Administrator
- Moje maszyny: .
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
Chłop ma racje 
- wskmaniak
- GG: 12695501
- Moje maszyny: Jawa TS 350 , WSK Kos
- Kontaktowanie:
chciałem zdobyć jakies informacje na temat rejestracji zabytkowych motocykli, ale sie nic nie dowiedziałem... tylko mi sie to wszystko w głowie pomieszało
UNIA TARNÓW
- Shoei
- GG: 1233445
- Moje maszyny: www.wsk-perkoz.blogspot.com
- Kontaktowanie:
Sprzedajacy idzie do WK i wyrejestrowywuje pojazd na podstawie umowy K/S. Kupujacy umowe K/S podczas rejestracji z dowodem pokazuje plus umowa OC.Wężu pisze:Cytuj:
![]()
![]()
![]()
Większej bredni dawno nie widziałem
Sprzedający musi iść z umową do ubezpieczyciela i wypowiedzieć OC. Skoro jednak OC nie było płacone od kilkunastu lat lub motor jest wyrejestrowany to umowę może co najwyżej położyć sobie na biurku jako pamiątkę.
Jak jestes baran to wierz w latajace smoki, latajace wrozki i placenie zaleglego OC. Zaleglego OC sie nie placi za kogos od kogo kupiles pojazd ktory nie byl oplacany. To jest jedyna prawda.Tkn pisze:Zgadzam się, pierdolca można za przeproszeniem dostać, jeden gada, że trzeba płacić zaległe OC drugi, że nie, trzeci ze poprzedni właściciel, czwarty, że nowy. Przydało by się zrobić coś w stylu:
http://wsk-perkoz.blogspot.com Kupie motocykl oraz części do WSK Perkoz
- Tukan
- Kontaktowanie:
Może jestem baran (dzięki), ale nie wierze w płacenie zaległego OC za poprzedniego właściciela. Chcę tylko, żeby ten śmietnik raz na zawsze zniknął i powstał jeden rzetelny temat o rejestracji. Trudno zrozumieć? 
- Shoei
- GG: 1233445
- Moje maszyny: www.wsk-perkoz.blogspot.com
- Kontaktowanie:
Tkn pisze:Może jestem baran (dzięki), ale nie wierze w płacenie zaległego OC za poprzedniego właściciela.
Shoei pisze:Jak jestes baran to wierz w latajace smoki, latajace wrozki i placenie zaleglego OC.
http://wsk-perkoz.blogspot.com Kupie motocykl oraz części do WSK Perkoz
- Tukan
- Kontaktowanie:
Wiem o co chodzi, nie musisz cytować.
Ale mniej doświadczeni użytkownicy po przeczytaniu poprzednich stron i bredni na nich zawartych mogą po prostu zbaranieć 
- Lopez_92
- GG: 9912702
Akurat o rejstracji motocykli zabytkowych jest wszystko, wystarczy cofnąć się kilka stron wstecz...wskmaniak pisze:chciałem zdobyć jakies informacje na temat rejestracji zabytkowych motocykli, ale sie nic nie dowiedziałem... tylko mi sie to wszystko w głowie pomieszało
MoTór nie umiera nigdy!-MoTór jest wieczny!