I co o tym myślicie ? Ja myśłę żę to żenada powtórka Rometa ktoś chce wskrzesić coś czego nie da się wskrzesić

Tylko Royal był konstrukcją sprawdzoną, a junak nigdy nie wyszedł z fazy prototypu. Do Royala wystarczyło dodać nowe elementy i ostatecznie wtrysk (normy emisji spalin), a Junak? W junaku wszystko jest za DUŻE i za CIĘŻKIE. I niestety bynajmniej nie idzie to w parze z jakością i wytrzymałością części. Z takimi wymiarami zaworów czy trybów skrzyni to anglicy robili motocykle klasy 500-600ccm. Dość wspomnieć, że sprzęgło w junaku jest wielkości sprzęgła z ... Suzuki GS 450. Gdyby zastosować naprawdę dobre materiały, może coś by z tego było, ale i tak pojemność pod te wymiary to min. 500ccm. Inna sprawa, że kto będzie bawił się w robienie silnika od zera jak od Chinoli można kupić za grosze ... Ten motocykl ma potencjał. Jak masz 6000-8000zł można cuda wyrzeźbić - korbowody od suzuki, tłoki od guru z niemiec, cylindry na zamówienie na tulejach japońskich, zawory i sprężyny angielskie ... ograniczeń brak. Tylko kasa, kasa, kasa. Za jakiś czas na polskich drogach pojawi się kilka bardzo ciekawych konstrukcji na bazie junaka w klasach 350 i 500ccm.Biper pisze:post Starego
właśnie o tym samym myślałem
dlaczego właśnie np Royal Enfield może?
gdyby ktoś się znalazł z chęcią, pomysł jest!
odtworzenie Polskiej motoryzacji
przecież produkowany obecnie junak byłby odpowiednikiem właśnie tego co sporo osób szuka
Bo jak powszechnie wiadomo janki początkowo miałby być o większej pojemności , tylko jak to w Polsce bywa coś się zawsze spierdzieli zresztą co ja ojca dzieci uczę robić..Stary pisze:[
Z takimi wymiarami zaworów czy trybów skrzyni to anglicy robili motocykle klasy 500-600ccm. Dość wspomnieć, że sprzęgło w junaku jest wielkości sprzęgła z ... Suzuki GS 450. Gdyby zastosować naprawdę dobre materiały, może coś by z tego było, ale i tak pojemność pod te wymiary to min. 500ccm. .
Ile w tym akcentu polskiego, to ja już sam nie wiem: http://cgi.ebay.pl/Chopper-BOBTAIL-350- ... 0367834770 To ten sam motocykl. I nie wiem, skąd na tym forum ostatnio tyle krytyki i negatywnego nastawienia? Słońce wyszło i udaru podostawaliście? Moim zdaniem chopper jest świetny, bardzo mi się podoba. Jak silnik? Ciekawe. Oby nie tak, jak w starym JunakuWojtek pisze:Chyba nie ma co majaczyć o powrocie polskiej motoryzacji ale na polski akcent w takim motocyklu można chyba jeszcze liczyć.
Kapiii pisze: I nie wiem, skąd na tym forum ostatnio tyle krytyki i negatywnego nastawienia? Słońce wyszło i udaru podostawaliście?
Wygląd kwestia gustu, mi się nie podoba, ale nie o to tu chodzi. Niech sobie go sprzedają do woli i niech naiwniacy kupują plastikowe imitacje chromu, ale też niech sprzedają go pod jakąś nazwą xin jang czy cholera wie co, ale nie JunakKapiii pisze:Ile w tym akcentu polskiego, to ja już sam nie wiem: http://cgi.ebay.pl/Chopper-BOBTAIL-350- ... 0367834770 To ten sam motocykl. I nie wiem, skąd na tym forum ostatnio tyle krytyki i negatywnego nastawienia? Słońce wyszło i udaru podostawaliście? Moim zdaniem chopper jest świetny, bardzo mi się podoba. Jak silnik? Ciekawe. Oby nie tak, jak w starym Junaku
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości