Krótki temat...
Mam pytanie.. urwała mi się blacha od wału, zobaczyłem to dopiero po zdjęciu cylindra i to przypadkiem, warto to spawać czy wywalić całkiem, z jednej strony gdy jej nie 
będzie motocykl podobno gorzej chodzi, z drugiej trzeba ja nie wiem jak idealnie przyspawać żeby było wszystko wywarzone .. każdy gram to zabójstwo. proszę o cenne rady

Wał - blacha wału
- Kamil
- GG: 8246388
- Moje maszyny: Kilka WSK 
 Komar
 Pony 301
- Kontaktowanie:
- marcin_zk
- GG: 6498666
- Moje maszyny: było 2x M06B3 '81, '84
- Kontaktowanie:
Re: Wał - blacha wału
bez tej blachy zwiększa się pojemność skrzyni korbowej, co wpływa na niekorzyść dla silnika...

- michalg1706
- GG: 4284303
- Kontaktowanie:
wydaje mi się że to tylko teoria nie odczujesz rużnicy w pracy sam kiedyś miałem wał z jedną blachą uszkodził mi sie czop i wymieniłem go na wał po regeneracji z blachami i silnik nie zyskał żadnej tajemnej mocy  jeśli jednak chcesz przymocować tą blachę to spawanie kategorycznie odpada, proponuje Ci to napunktować po zewnętrznej i wewnętrznej stronie tej blachy z wałem jeśli będziesz chciał to mogę dodać zdjęcie jak to ma wyglądać bo mam jeden wał tak zrobiony
 jeśli jednak chcesz przymocować tą blachę to spawanie kategorycznie odpada, proponuje Ci to napunktować po zewnętrznej i wewnętrznej stronie tej blachy z wałem jeśli będziesz chciał to mogę dodać zdjęcie jak to ma wyglądać bo mam jeden wał tak zrobiony  Pozdrawiam
 Pozdrawiam

jeśli jednak chcesz przymocować tą blachę to spawanie kategorycznie odpada, proponuje Ci to napunktować po zewnętrznej i wewnętrznej stronie tej blachy z wałem jeśli będziesz chciał to mogę dodać zdjęcie jak to ma wyglądać bo mam jeden wał tak zrobiony
 jeśli jednak chcesz przymocować tą blachę to spawanie kategorycznie odpada, proponuje Ci to napunktować po zewnętrznej i wewnętrznej stronie tej blachy z wałem jeśli będziesz chciał to mogę dodać zdjęcie jak to ma wyglądać bo mam jeden wał tak zrobiony  Pozdrawiam
 Pozdrawiam- 
				Wujek Edek
Tak jak poprzednik. Zaspawaj ładnie tę blachę, oszlifuj szliierką i daj wał do wyważania.

- wujcio
- GG: 0
- Kontaktowanie:
Czytaj uważnie !Wujek Edek pisze:Tak jak poprzednik. Zaspawaj ładnie tę blachę, oszlifuj szliierką i daj wał do wyważania.
Spawanie to zła metoda bo może coś się pokrzywić albo przepalić najlepiej dopasować nową blachę albo jakąś starą ale w bd stanie i przykleić ją na silikonie a do tego zapunktować ranty przeciwwag - wtedy nie ma prawa wypaść.michalg1706 pisze: jeśli jednak chcesz przymocować tą blachę to spawanie kategorycznie odpada, proponuje Ci to napunktować po zewnętrznej i wewnętrznej stronie tej blachy
Wujek Edek ciekaw jestem gdzie Ci wyważą taki wał ;] mylisz wyważenie z wycentrowaniem ;]
- Kamil
- GG: 8246388
- Moje maszyny: Kilka WSK 
 Komar
 Pony 301
- Kontaktowanie:
chodzi o to żeby zrobić... to do następnego piątku, bo wtedy składam silnik, musi być to zrobione jak najlepiej, gdyż motocykl ma robić spore przebiegi w trasach, nie jest to maszyna na pokaz tylko do robienia tras 

- 
				klapi
- GG: 10639239
- Moje maszyny: WSK M06B3 85r. ;)
- Kontaktowanie:
Ja samemu bym nic nie kombinował tylko oddał wał do człowieka który zajmuje się regeneracją wałów i on ci to naprawi żeby było tak jak potrzeba... Koszta naprawy nie powinny być duże...