Czy jezeli wypiaskuje calosc i pomaluje proszkowo czarne elementy to juz bedzie na gotowo?
WSK Lelek 1975 remont od podstaw
-
semtex
WSK Lelek 1975 remont od podstaw
Witam, zabieram sie wlasnie za ostatnio przywiezionego Lelka, juz jest rozebrany ale jedno slabe zdjecie calego zachowalo sie...Dokumenty sa zgodnosc nr takze, z brakow to lagi i boczki(moze ktos ma?)....Pomoc w pracach mile widziana
jezeli cos jest nie tak pisac;)
Czy jezeli wypiaskuje calosc i pomaluje proszkowo czarne elementy to juz bedzie na gotowo?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2011-12-22, 10:01 przez semtex, łącznie zmieniany 1 raz.
-
semtex
Re: ...WSK Lelek 1975 remont od podstaw
a tlumik rowniez wypiaskowac? jakas specjalna farba?
-
semtex
...no i git, dzisiaj zabezpieczylem gwinty do malowania proszkowego i wypalilem tlumik
...jeszcze musze podoginac pare uchwytow i zabezpieczyc glowke ramy ale jeszcze nie wiem czym
tak samo tylne amory mam rozebrac w proch, trzeba przeciez pomalowac uchwyt gorny i dolny tylko jak to zabezpieczyc?
tak samo tylne amory mam rozebrac w proch, trzeba przeciez pomalowac uchwyt gorny i dolny tylko jak to zabezpieczyc?
-
Johnny
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 125 B1
WSK 125 B3
WSK 125 B3 Bąk
JAWA TS 350 - Lokalizacja: Gliwice
- Kontaktowanie:
Po takim wypalaniu tłumika obawiam się, że spawane (bardzo kiepsko) przegrody wewnętrzne najprawdopodobniej puściły. Dlatego coś lata w środku
To jest coś małego czy raczej blacha o blachę 
-
semtex
lata ten caly syf ale prawie go wytelepalem...spawy sa w porzadku
- gabste
- Moje maszyny: wsk 175
636B 04 - Lokalizacja: Rzeszów
- Kontaktowanie:
Zapowiada sie ciekawie
kolego zaprezentuj s1 i s2 
-
semtex
S1 i S2 czeka na swoją kolej
maszyny są do remontu
-
lachu1994
- Moje maszyny: WSK M21W2 KOBUZ
WSK M06L
WSK M06B3
WSK M06B3 GIL - Lokalizacja: Sucha Beskidzka
- Kontaktowanie:
No ale fotki mógłbyś wrzucić
Napewno oko ucieszą 
-
semtex
przedstawie na czasie...
pojawil sie problem , Lelka kupilem bez stopek centralnych i co sie okazalo nie ma uchwytow do mocowania, stopki przymierzalem inne ale sa za szerokie co widac na zdjeciach(stary spaw po uchwytach) i teraz pytnie czy lelek mial inny rozstaw uchwytow stopek??
jezeli ktos posiada jakies info albo foty stopek z mocowaniami to prosze o wstawienie bo trzeba bedzie dorobic, brakuje mi takze ogranicznika w ramie
pojawil sie problem , Lelka kupilem bez stopek centralnych i co sie okazalo nie ma uchwytow do mocowania, stopki przymierzalem inne ale sa za szerokie co widac na zdjeciach(stary spaw po uchwytach) i teraz pytnie czy lelek mial inny rozstaw uchwytow stopek??
jezeli ktos posiada jakies info albo foty stopek z mocowaniami to prosze o wstawienie bo trzeba bedzie dorobic, brakuje mi takze ogranicznika w ramie
- gabste
- Kontaktowanie:
Re: WSK Lelek 1975 remont od podstaw
Nie wiem czy sa jakies roznice miedzy stopkami ale lelek miał łamane a nie tak jak w zwykłej wsk jednolite z rurek moze i rozstaw był tez inny . 
-
Johnny
- Moje maszyny: WSK 125 B1
WSK 125 B3
WSK 125 B3 Bąk
JAWA TS 350 - Lokalizacja: Gliwice
- Kontaktowanie:
Przejrzałem na szybko zdjęcia lelków i praktycznie wszystkie mają proste stopki (z przyspawaną podstawką), a nie gięte jak w nowszych modelach 
- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Gięte montowali od 1978 roku, Mam ramę od lelka luzem to mogę Ci cyknąć fotkę. Imho to jest tak samo jak w każdej innej wuesce.
- gabste
- Kontaktowanie:
Panowie ale chyba mnie zle zrozumieliscie chodzilo mi o te, tzn moze nie giete tylko tak jakby z 2 roznych elementow a nie całościowe . Chodzilo mi o te jak przy tym lelku
- Savier
- Administrator
M21W2 '76
- Kontaktowanie:
Eee... Gabste, nie za bardzo rozumiem co chcesz przekazać? Każda stopka od wueski była taka sama (potem tylko zagięta), jedynie Perkoz jest wyjątkiem. Ponadto nie wierzę, że w fabryce zastosowaliby inne elementu, kiedy można zunifikować produkcję
.
W moim lelku wygląda to tak. Znając inne wymiary zczaisz ocb.
W moim lelku wygląda to tak. Znając inne wymiary zczaisz ocb.
-
semtex
czyli takie?ale co z tego jak uchwyty nie pasuja, tak jak widac na poprzednich moich zdjeciach slad po nich, moze ma ktos jakies zdjecie uchwytow z stopkami, wymiary?
-
Kermit
Dospawaj nowe uchwyty pod wymiar takiej stopki ze zdjęcia które podałeś i po problemie 
-
semtex
Savier uchwyty sa na rowno z poprzeczka tylko otwory troche nizej, dobrze widze?...masz moze foto glowki ramy chodzi mi o ogranicznik i chyba tam powinna byc blokada?
- Savier
- Administrator
M21W2 '76
- Kontaktowanie:
A to Ci dokładnie nie powiem czy na środku. Musiałbym zmierzyć. Postaram się to zrobić jutro, ale nic nie obiecuję.
Ogranicznik to taka blaszka, a raczej kawałek płaskownika, z otworem a do tego otworu przylega rurka. Też fotkę cyknę.
Ogranicznik to taka blaszka, a raczej kawałek płaskownika, z otworem a do tego otworu przylega rurka. Też fotkę cyknę.
- Dario.G
- Moje maszyny: Wsk Lelek 1976
Wsk Sport S1 1975
WSK Kobuz 1977
9 innych - Lokalizacja: Kotlin
- Kontaktowanie:
Brakuje Ci po prostu tulejek, przychodza one miedzy ucho przy ramie a ucho przy stopce, ich szerokosc to chyba cos kolo 10mm.stopki przymierzalem inne ale sa za szerokie co widac na zdjeciach(stary spaw po uchwytach) i teraz pytnie czy lelek mial inny rozstaw uchwytow stopek??
"I zesłał Ich Pan na Ziemię, by siali zamęt oraz zniszczenie..."
-
semtex
...oko Savier fajnie byłoby;)
Sprawdzalem w dwóch jedno-ramowkach w S1 i S2 i wszystkie uchwyty są pod wymiar stopek;/
Sprawdzalem w dwóch jedno-ramowkach w S1 i S2 i wszystkie uchwyty są pod wymiar stopek;/