nabytek- przypływ emocji....
- gabste
- GG: 0
- Moje maszyny: wsk 175
636B 04 - Lokalizacja: Rzeszów
- Kontaktowanie:
nabytek- przypływ emocji....
Panowie co ja zrobiłem ;] kupiłem wsk b1
rocznik 68 z dokumentami (mozna zarejestrowac ja jak mam dowod i tablice brak umowy k-s?) ma pare braków ale sa papiery ale czy da sie zalegalizowac? Ma ktos moze czesci do sprzedania brakuje: klamki sprzegła, stopki centralne z osią, osłona łańcucha długa i krótka, tylnia lampa, stopke hamulca, siedzenie i chyba tyle.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2012-05-18, 15:46 przez gabste, łącznie zmieniany 2 razy.
- Szczepan
- Moje maszyny: B3 Promot
- Kontaktowanie:
Re: Nowy nabytek- przypływ emocji....
Bez umowy KS ani rusz w przypadku rejestracji, tylni błotnik to rzeźba połowa pochodzi od B3, blacha siedzenia od późniejszych b3 ( brak wcięcia w blasze pod błotnik) , kiera i to chyba na tyle. Ładna sztuka jak za taką kase.
Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.
Dawniej Borewicz.
- gabste
- Kontaktowanie:
kiere kupiłem na złomie za 2 zł z jedna klamka siedzenie to wiem ze lipa. No to jest problem bo motorek kupiony od dzieciaka a on pewnie jego drugim właścicielem nie jest czyli nici z rejstracji?
- Szczepan
- Moje maszyny: B3 Promot
- Kontaktowanie:
Jak skołujesz umowe z właścicielem widniejącym w dowodzie to zarejestrujesz spokojnie
Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.
Dawniej Borewicz.
- gabste
- Kontaktowanie:
Nie wiem czy jeszcze zyje
Ale jesli tak i sie nie wyprowadził to bede miał do niego blizej niz miałem po wsk 

Jak za tą cenę to całkiem niezła.
Ja obdzwoniłem kiedyś pół wsi żeby skontaktować się z właścicielką moto i wreszcie jedna starsza pani myśląc, że to na prawdę coś poważnego, poszła i zaniosła mój nr. na miejsce
Okazało się, że właścicielka miała to moto 5 albo 10 lat (nie pamiętam już) temu, znalazła umowę KS i podała nazwiska trzech następnych właścicieli 
Ja obdzwoniłem kiedyś pół wsi żeby skontaktować się z właścicielką moto i wreszcie jedna starsza pani myśląc, że to na prawdę coś poważnego, poszła i zaniosła mój nr. na miejsce

- gabste
- Kontaktowanie:
Tak panowie ale u mnie sytuacja wygladda tak : mieszkam w miescie +/- 180 tys ludzi ten gosc co jest w dowodzie mieszka/mieszkał ja wiem 5 min odemnie. Ale motocykl kupiłem na wiosce oddalonej o jakieś 60km wiec tu jest problem. No nic popytam sie zobabczymy co uda sie uzyskac 

- zmyngut
- Moje maszyny: wsk 125
- Kontaktowanie:
witam. Gratuluję zakupu Fajnej nowej "robótki"
. Ciekawe ilu było właścicieli międzyczasie? Mam nadzieję, że właściciel z DW jeszcze żyje i nie zmienił adresu- oby. Jak nie to chociaż żeby pesel się dało ustalić. Kradzieży przecież poprzedni właściciel nie zgłaszał czyli pojazd w tzw bazie nie figuruje, a starą, pożółkłą kartkę w kratkę można znaleźć w domu
grafologów też z tego co wiem nie angażują. Powodzenia

- tony
- GG: 1927416
- Moje maszyny: WSK M06B3 83r.M06B3 "Bąk"76r.JAWATS350 87r.MZ ETZ 150
- Kontaktowanie:
Nie jest tak źle dobrze że ktoś ją nie tuningował a brakujące części można spokojnie ogarnąć.Na początek musisz ogarnąć dokumentacje.Powodzenia 

Moje byłe moto
-> viewtopic.php?f=72&t=8095 <-

- gabste
- Kontaktowanie:
Panowie dzisiaj rano postanowiłem sprawdzic czy ten gostek z dowodu mieszka dalej tam
i co sie okazało JEST! ale niko w domu nie było an dniach podejde 

- Łukasz S.
- Moje maszyny: wełeski
- Kontaktowanie:
Ja tak ogarnąłem MZ, tyle, że moja nie była nigdzie zgłaszana (sprzedaz w WK) więc obyło się bez pośredników. Gabste co się nie udzielasz na regionalnym?
- gabste
- Kontaktowanie:
Re: Nowy nabytek- przypływ emocji.... + Renowacja
Panowie postanowiłem troszku pogrzebac przy motocyklu obecnie lezy w kaflach niektóre elementy juz wymalowałem został mi jeszcze zbiornik ale czekam na znaczki ,silnik juz po remoncie. Cylinder ktoś kupił nowy -pewnie dzisiejszej produkcji ale tłok oryginalny i tez nowy (zestaw ma niewiele przejechane ) wał i skrzynia oki. Mysle ze w tym tyg moto berdzie stało na kółkach. Chromy na dzien dzsiejszy musza poczekac gdyz los tego motocykla jest nie pewny 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Polak
- GG: 36036273
- Moje maszyny: WSK 175 M21W2 z 1972 roku
- Kontaktowanie:
Jak to malowałeś? Proszkowo czy akryl? Pozdr gabste 

- gabste
- Kontaktowanie:
W skrócie było tak : piasek, podkład, szpachla, podkład, baza, szparunki. 3 warstwy klaru
, Na ramę i bardziej wrażliwe części położyłem akryl.
P.s.
Myślałem ze nr silnika sa inne niz na tabliczce znamieniowej ale dopiero przy rozbiórce zobaczyłem ze sie zgadzają taki mały zong

P.s.
Myślałem ze nr silnika sa inne niz na tabliczce znamieniowej ale dopiero przy rozbiórce zobaczyłem ze sie zgadzają taki mały zong