sauron24-20
NIEWIARYGODNE ALE PRAWDZIWE !!! Na sprzedaż NOWIUTKIE, MIĘCIUTKIE, NIGDY NIE KLEJONE DO ZBIORNIKA ORYGINALNE PRL GUMY Z WĄSEM na bak, zbiornik do WSK Dudek, Lelek, Bąk, Sport S2, Gil, Perkoz, Pak, Pic, Sarenka, Kraska. Stan idealny, nie czyściłem ich, pokryte jakąś dziwną substancją konserwującą ala olejek. Oryginalne takie gumy są niezwykłą rzadkością ( nie mylić z badziewiem wycinanym z wycieraczki, dostępnym na innych aukcjach ), a moje dodatkowo są nowe !!! Prawdziwa gratka !!! Zdjęcia były robione z lampą i bez lampy błyskowej żeby jak najdokładniej ukazać piękno owych unikatowych gum. Wszelkie pytania proszę kierować na email lub telefon
Nowe gumy z wąsem :o
Regulamin forum
Obowiązkowo w przypadku nowego wątku należy dodać do postu załącznik w postaci zdjęcia przedmiotu bądź też zrzutu strony oraz opisać przedmiot.
Obowiązkowo w przypadku nowego wątku należy dodać do postu załącznik w postaci zdjęcia przedmiotu bądź też zrzutu strony oraz opisać przedmiot.
- Savier
- Administrator
- GG: 0
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Nowe gumy z wąsem :o
Byłem ciekawy za ile pójdą
http://allegro.pl/show_item.php?item=2998773926
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Agresives
- Kontaktowanie:
Re: Nowe gumy z wąsem :o
Dziwne... od kilku lat obserwuje Allegro i nigdy wczesniej nie trafiły się nowe peerelowskie gumy z wąsem. Owszem zdarzały się ładne używane sztuki, popękane w mniejszym lub większym stopniu... ale pojawiały się one z częstotliwością góra 1-2 razy w ciągu roku. A teraz?... od drugiej połowy stycznia już 4 emisje widziałem... dziwne... cudem bym to nazwał...
- Shoei
- GG: 1233445
- Moje maszyny: www.wsk-perkoz.blogspot.com
- Kontaktowanie:
Może ktoś po prostu dorabia i wiadomo jak się napisze ze PRL to dadzą 500 zl a dorobione 100-150?
http://wsk-perkoz.blogspot.com Kupie motocykl oraz części do WSK Perkoz
- gabste
- Moje maszyny: wsk 175
636B 04 - Lokalizacja: Rzeszów
- Kontaktowanie:
Dokładnie jestem tego samego zdania, na innym forum kolega dorabia gumy na zbiorniki do wsk z perfekcyjnym odzwierciedleniem oryginału nie do rozpoznania. Pytałem sie o gumy z wasem jak i kopytko do gazeli, mowil ze ogarnia to i napewno beda.Shoei pisze:Może ktoś po prostu dorabia i wiadomo jak się napisze ze PRL to dadzą 500 zl a dorobione 100-150?
- fazerofz6y
- Moje maszyny: WSK BAK
S1EX GB
S1EX USA
S1 EX Canada
S2EX USA I inne - Lokalizacja: scotland
- Kontaktowanie:
Przeciez u nas na forum ktos tez dorabial gumy byly o tym watki .Trzeba poszukac jak sie nie myle to sprzedawal w Lodzi na bazaze ,pewnie ktos od niego kupil i teraz z nawiaska sprzedaje

-
tomini
- Moje maszyny: 13 Pojazdow PRL
- Kontaktowanie:
Mam te gumy faktura jak i materiał jest taki sam jak stare oryginalne,również sa twardsze niż gumy dorabiane które tez mam wiec raczej oryginal.Zastanawiam się czy nie załozyc gum bez wąsa a te sprzedać 
- piotrBe
- Moje maszyny: ~
`77 B3 Red Garbi
`75 Komar 2350-2
`75 M21W2 059 - Lokalizacja: Radom
- Kontaktowanie:
Zabezpiecz, schowaj i sprzedaj za 5-10 lat skoro takie masz podejście, a wtedy zarobisz ponad koła albo i lepiej...tomini pisze:Mam te gumy faktura jak i materiał jest taki sam jak stare oryginalne,również sa twardsze niż gumy dorabiane które tez mam wiec raczej oryginal.Zastanawiam się czy nie załozyc gum bez wąsa a te sprzedać
-
tomini
- Kontaktowanie:
niedługo podróbki wyprą oryginał tym samym spadnie jego cena wiec to ostateczny czas na takie handle .A podejścia nie mam do sprzedawania takich rzeczy ale wole zalożyć podróbki a pieniądze z gum przeznaczyć na rejestracje jako zabytek
lub cos innego związane z motocyklem
- Alien
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
To co robi picek to nie są podróbki tylko "wysokiej jakości zamienniki".
-
Tomuś
- GG: 4713017
- Moje maszyny: WSK M21W2S2 75'
WSK DUDEK 76'
MR1 RYŚ 62' - Lokalizacja: Jaworzno
- Kontaktowanie:
Ewidentnie widać, że gumy które są sprzedawane na aukcji, której link zamieścił Savier.... to WSPÓŁCZESNE ZAMIENNIKI
Dziwię się tylko że macie jakiekolwiek wątpliwości.... zwróćcie uwagę na gęstość prążków ? Czy mam zamieść ... zdjęcia trzech kompletów ORYGINALNYCH które posiadam ?
Dziwię się tylko że macie jakiekolwiek wątpliwości.... zwróćcie uwagę na gęstość prążków ? Czy mam zamieść ... zdjęcia trzech kompletów ORYGINALNYCH które posiadam ?
-
tomini
- Kontaktowanie:
Prosiłbym
- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
Picek robi dobry towar i zawsze dokładnie pisze, że dorabiane na wzór...Alien pisze:To co robi picek to nie są podróbki tylko "wysokiej jakości zamienniki".
A, że ktoś pisze, że to PRL to inna sprawa...
- Skinder
- Moje maszyny: Perkoz 0001
- Kontaktowanie:
AudioBas pisze:Picek robi dobry towar i zawsze dokładnie pisze, że dorabiane na wzór...Alien pisze:To co robi picek to nie są podróbki tylko "wysokiej jakości zamienniki".
A, że ktoś pisze, że to PRL to inna sprawa...
Sprzedam gumy na bak do motocykli WSK- wyjaśniono mi że nadają się do Sport 2, Dudek, Lelek
gumy są w bardzo dobrym stanie, nie sparciałe, wyplakowane aby ładnie się błyszczały.
- KonradWSK
- Moje maszyny: WSK M06B3 '80
- Kontaktowanie:
Też mi się tak wydaje. Temat mnie zaciekawił i przejrzałem trochę zdjęć na forum. Z większości wynika, że Tomuś ma rację. Chodzi mi o gęstość prążków.Tomuś pisze:Ewidentnie widać, że gumy które są sprzedawane na aukcji, której link zamieścił Savier.... to WSPÓŁCZESNE ZAMIENNIKI
Zdjęcie nie najlepszej jakości, ale można zauważyć, że gęstość jest podobna do tej z np. zwykłej B3. Natomiast w aukcji są dużo gęstsze.
- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
A to jest aukcja Picka? Chyba nie...Skinder pisze:AudioBas pisze:Picek robi dobry towar i zawsze dokładnie pisze, że dorabiane na wzór...Alien pisze:To co robi picek to nie są podróbki tylko "wysokiej jakości zamienniki".
A, że ktoś pisze, że to PRL to inna sprawa...Sprzedam gumy na bak do motocykli WSK- wyjaśniono mi że nadają się do Sport 2, Dudek, Lelek
gumy są w bardzo dobrym stanie, nie sparciałe, wyplakowane aby ładnie się błyszczały.
Pewnie ktoś kupił i szukał jelenia...
-
Agresives
- Kontaktowanie:
Skąd ta pewność? Lokalizacja jakby identyczna. Fragment który zacytował Skinder pochodzi z aukcji:AudioBas pisze: A to jest aukcja Picka? Chyba nie...
Pewnie ktoś kupił i szukał jelenia...
http://allegro.pl/wsk-gumy-na-bak-sport ... 99556.html
Opis jasno sygnalizuje, że mamy do czynienia z laikiem nie znającym się na motocyklach. To wzbudza wiarygodność. 'Gumy wyglądają na nowe nie są sparciałe.' Ten fragment mówi, że guma nie ma prawa być współczesnej produkcji.
- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
1. Nie będę kopiował nieswoich zdjęć, bo to jest nielegalne
.
2. Picek dorabiał gumy na wzorze z mojego lelka więc jest to na 100% oryginał z połowy roku 1976, mogę podać numer ramy dla pewności.
3. Konrad, nie wiem jak Ty na logike to wnioskujesz, że z takiego zdjęcia cokolwiek uda Ci się dopatrzeć
Miałem gumy z wąsem, zwykłe gumy do kobuza, do garbi i do łezki. Wszystkie oprócz wąsatych miały "grube" przetłoczenia. Chyba, że w waszych wueskach są inne, to właśnie teraz odkryliśmy amerykę
.
4. Picek nie sprzedaje już gum
. Było na pewno parę kompletów, to co widać na allegro.
5. Gumy z aukcji mogą być nowe z PRL, może ktos postanowił puścić je myśląc, że cena rynkowa spadnie.
Zdjęcie moich gum.
2. Picek dorabiał gumy na wzorze z mojego lelka więc jest to na 100% oryginał z połowy roku 1976, mogę podać numer ramy dla pewności.
3. Konrad, nie wiem jak Ty na logike to wnioskujesz, że z takiego zdjęcia cokolwiek uda Ci się dopatrzeć
4. Picek nie sprzedaje już gum
5. Gumy z aukcji mogą być nowe z PRL, może ktos postanowił puścić je myśląc, że cena rynkowa spadnie.
Zdjęcie moich gum.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- KonradWSK
- Moje maszyny: WSK M06B3 '80
- Kontaktowanie:
Zwracam honor Savier. Dzisiaj przejrzałem trochę więcej zdjęć niż wczoraj po nocy i widzę, że nie miałem racji.
-
bronek-2007
oj słuchajcie typek który sprzedaje na allegro ślizgi zawieszenia , dorabia takie coś , ma forme do tego , wiem bo sam mi proponował , potrafi duzo rzeczy dorobić te gumy również, nówki to fakt ale repliki nie orginał
- fuel123
- Moje maszyny: WSK M06 B1 '69
- Kontaktowanie:
Takie podróby, a poszły za 571zł