Przedstaw Się
-
- GG: 0
- Moje maszyny: Wsk 125 dwuramówka razy 2 i wsk 125 kos i wsk 125 garbuska
- Kontaktowanie:
Re: Przedstaw Się
Michał Dykier... Woj. pomorskie
Mam dwie wsk 125 z roku 1969... Jedna ma dokumenty... Od małego się interesuje motorami...

-
- Moje maszyny: WSK M06B1
- Kontaktowanie:
Witam serdecznie,
Maciek, piszę z Krakowa, obecnie posiadam "na stanie" dwie WSK M06B1 i... sam jestem ciekaw co z tego wyniknie;) Pozdrawiam!
Maciek, piszę z Krakowa, obecnie posiadam "na stanie" dwie WSK M06B1 i... sam jestem ciekaw co z tego wyniknie;) Pozdrawiam!
To nieważne! Ważne jest przestrzeganie przepisów BHP, zwłaszcza na kolei!
-
- Moje maszyny: WSK M06 B1
- Kontaktowanie:
Witam. Na imię mam Witek, mam 38 lat, mieszkam w okolicy Radomia. Pierwszą wueskę kupiłem z dziesięć lat temu. Po bardzo pobieżnym remoncie (dołożyłem jej dwa brakujące łożyska wału) służyła mi wiernie przez dłuuuuuugi czas jako jedyny środek transportu. Polubiłem ten sprzęt choć pod koniec ciężko było mi ją rozpędzić powyżej 40. Teraz stoi se w obórce w godnym towarzystwie kilku innych motorków, rdzewiejąc powolutku i cierpliwie czekając swojej kolei remontu.
To nic że powietrza w kołach z dwa lata niema, że z gniazd kół i silnika łożyska same wypadają i wszystko inne co mogło się zużyć się zużyło kiedyś jeszcze razem wyjedziemy na dalekie drogi. Powolutku.
Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie
To nic że powietrza w kołach z dwa lata niema, że z gniazd kół i silnika łożyska same wypadają i wszystko inne co mogło się zużyć się zużyło kiedyś jeszcze razem wyjedziemy na dalekie drogi. Powolutku.
Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie

-
- Moje maszyny: WSK M06
- Kontaktowanie:
Witam,
mam na imię Mariusz, jestem z okolic Warszawy.
Do osamotnionego Horneta 98 ostatnio dołączyła starsza od niego o 18 lat koleżanka WSK 125
Jest dość zaniedbana, ale wylosowała karnet Premium SPA
Pozdrawiam
mam na imię Mariusz, jestem z okolic Warszawy.
Do osamotnionego Horneta 98 ostatnio dołączyła starsza od niego o 18 lat koleżanka WSK 125

Jest dość zaniedbana, ale wylosowała karnet Premium SPA

Pozdrawiam
- Flarion
- Moje maszyny: Komar (Odrestaurowany)
WSK 175 - Kobuz (Remont Trwa) - Lokalizacja: Bielsk Podlaski
- Kontaktowanie:
Witam. Nazywam się Adrian , mam 21 lat, mieszkam w Bielsku Podlaskim.
Posiadam :
WSK Kobuz - W trakcie renowacjii
Motorower Komar - Odrestaurowany
Posiadam :
WSK Kobuz - W trakcie renowacjii
Motorower Komar - Odrestaurowany
- KoSzU
- GG: 8813802
- Kontaktowanie:
Witaj Adrianie!!! Widziałem już twój temat ale nie zwróciłem uwagi ze jesteś z Podlasia
Fajnie często jeżdżę przez Bielsk także na WSK
Trzeba się będzie kiedyś zapoznać 

-
- Moje maszyny: wsk dudek bak kobuz exsport
- Kontaktowanie:
Witam mam na imię Marcin Baran ,mieszkam w okolicach Łańcuta mam 23lata . Zainteresowanie starymi polskimi motocyklami zaszczepił u mnie markiz 111
na dzisiejszą chwile posiadam :
Kobuz 82 z przebiegiem 2500 km
Dudka i bąka (w częściach )
exporta (dość liczne braki )
wsk 125 b3 73r
MW 750 -stylizowany na zundappa sahare
Jawa 250 enduro tramvaj
oraz masę innych części
Pozdrawiam

Kobuz 82 z przebiegiem 2500 km
Dudka i bąka (w częściach )
exporta (dość liczne braki )
wsk 125 b3 73r
MW 750 -stylizowany na zundappa sahare
Jawa 250 enduro tramvaj
oraz masę innych części

Pozdrawiam
-
- Moje maszyny: wsk kobuz
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich miłośników motocykla WSK. Mam na imię Tomek mieszkam w okolicach Łowicza.
Kilka dni temu stałem się posiadaczem wsk m21w2 kobuz, maszyna jest po kiepskim tuningu
. uratowałem ją przed rychłą śmiercią na leśnych drogach, mam nadzieję że za pomocą forum i waszych rad doprowadzę Ją do stanu aby ucieszyła oko 
Kilka dni temu stałem się posiadaczem wsk m21w2 kobuz, maszyna jest po kiepskim tuningu

-
- Moje maszyny: WSK 175
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich.
Mam na imię Grzegorz. Jestem z Warszawy. Posiadam WSK 175 z 1974 roku ( przynajmniej tak jest napisane w papierach
).
Pozdrawiam
Mam na imię Grzegorz. Jestem z Warszawy. Posiadam WSK 175 z 1974 roku ( przynajmniej tak jest napisane w papierach

Pozdrawiam
-
- GG: 9339777
- Moje maszyny: jawa ts350 638.1 '90r
cz 350 472.6 '87r - Lokalizacja: Michałowo k/Białegostoku
- Kontaktowanie:
Witam. Nazywam się Andrzej i jestem z Michałowa k/Białegostoku. Śmigam jawą ts350 (638.1). Pozdrawiam
-
- Moje maszyny: WSK 125 Kos
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich, mam na imię Radek i pochodzę z Lubania (Dolnośląskie). Aktualnie jestem w trakcie przywracania dawnej świetności Kosa 85', którego odziedziczyłem po swoim dziadku, pierwszym i jedynym jak do tej pory właścicielu tego motocykla.
-
- Moje maszyny: WSK 175
- Kontaktowanie:
Witam, mam na imię Damian mam 17 lat, pochodzę z okolic Częstochowy. Obecnie zaczynam renowacje WSK 175 taty
Mam nadzieję, że z pomocą waszych rad uda mi się ją odrestaurować 

- KOMBO
- Moje maszyny: WsK 125 M06B3
- Kontaktowanie:
Witam
Siema
Jestem Michał mam 17 lat i mieszkam we wsi koło Zielonej Gory .
Obecnie posiadam Rometa ogara 205 , dostalem go od wujka do wymiany w nim byly tylko zawleczki sprzegła wiec 4 lata temu zaczolem nim jezdzic .
Romet nie chodzil za dobrze wiec pomeczylem sie z nim 3 lata i odstawilem go do szopki .W tej wlasnie szopce stala rownierz rama WsK-i 125 ,ktora w maju tamtego roku zrobilem .Kupilem silnik za 100 zl z kompletnym zaplonem i ogolnie na chodzie lecz miał 1 wade ,otoz biegi szarpały że nie szło ujechac max predkosc mozna bylo jechac 40km/h na 3 biegu .Sillnik ktory byl w wsce byl niekompletny i zatarty ,lecz po rozebraniu tryby byly dobre .Wymienilem w nim lozyska ,tlok ,pierscienie oraz simeringi ,i zlozylem z 2 1 .W tej chwili jezdze wlasnie na niej .Byc moze do wakacji ja pomaluje
Mowiac szczerz od maja nic przy niej nie ruszylem (chodzi w silniku) pali na dotyk mozna powiedziec odpala za 3 strzalem gdy zimny , w sierpniu świeca miala nagar wiec wymienilem.
.Zapłon w raz z gaźnikiem sa wyregulowane jak nowe . Światło z przodu jest podłaczone tylko na krotko czyli bezposrednio z żarowki do silnika .
Jestem Michał mam 17 lat i mieszkam we wsi koło Zielonej Gory .
Obecnie posiadam Rometa ogara 205 , dostalem go od wujka do wymiany w nim byly tylko zawleczki sprzegła wiec 4 lata temu zaczolem nim jezdzic .
Romet nie chodzil za dobrze wiec pomeczylem sie z nim 3 lata i odstawilem go do szopki .W tej wlasnie szopce stala rownierz rama WsK-i 125 ,ktora w maju tamtego roku zrobilem .Kupilem silnik za 100 zl z kompletnym zaplonem i ogolnie na chodzie lecz miał 1 wade ,otoz biegi szarpały że nie szło ujechac max predkosc mozna bylo jechac 40km/h na 3 biegu .Sillnik ktory byl w wsce byl niekompletny i zatarty ,lecz po rozebraniu tryby byly dobre .Wymienilem w nim lozyska ,tlok ,pierscienie oraz simeringi ,i zlozylem z 2 1 .W tej chwili jezdze wlasnie na niej .Byc moze do wakacji ja pomaluje

Mowiac szczerz od maja nic przy niej nie ruszylem (chodzi w silniku) pali na dotyk mozna powiedziec odpala za 3 strzalem gdy zimny , w sierpniu świeca miala nagar wiec wymienilem.
.Zapłon w raz z gaźnikiem sa wyregulowane jak nowe . Światło z przodu jest podłaczone tylko na krotko czyli bezposrednio z żarowki do silnika .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Moje maszyny: WSK 125
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich
!!! Forumowiczów.Mam na imię Darek i pochodzę z woj.małopolskiego a dokładniej z Tarnowa.Moje zainteresowania to motoryzacja głownie motocykle ale tylko te z lat prl-u bo dzisiejsze chińskie motocykle wogóle nie mają tego czegoś w sobie.Moja maszyna to wsk 125 piękny rarytas Prl-u 
Pozdrawiam
Wszystkich

Pozdrawiam

Wszystkich
-
- Moje maszyny: Wsk125 1976,1984,Honda fvr800
- Kontaktowanie:
Witam
Witam, mieszkam w Kartuzach (woj. pomorskie) posiadam dwie wsk-i jedna 1976 druga1984 w trakcie remontu. Obydwie na chodzie i tylko jedna z papierami (niestety
Na codzień jeżdżę hondą vfr.Pozdrawiam 

-
- Moje maszyny: yamaha
- Kontaktowanie:
-
- Moje maszyny: WSK 1957r.
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich. Nazywam się Tomek jestem z Podkarpacia i właśnie rozpoczynam remont czarnej WSKi z 1957r.
-
- Moje maszyny: Wsk 125
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich. Jestem tu nowy więc należało by się przedstawić mam na imię Arek Z z Konina woj. Wielkopolskie posiadam WSK 125 niestety nie znam ani modelu (wydaje mi się że jest to M06B3 ale to tylko moje przypuszczenia) ani roku produkcji bo nie posiadam papierów.
- Jarek77
- GG: 8104266
- Moje maszyny: WSK 125 M06 B3 1973r
- Kontaktowanie:
Witam, mam na imię Jarek. Trafiłem na tą stronę szukając informacji na temat mojego czarnego szerszenia, który po feralnej przejażdżce w 92r. (przestał jeździć i pchałem motocykl 15km do domu... a Ja miałem wtedy 15lat...) stał pod szopą 18 lat, przysypany gratami. Trzy lata temu generalne porządki odkryły zapomniany motocykl i tak postanowiłem odnowić i odrestaurować cały motor. Jest to WSK M06 B3 z 1973r. W tym roku latem mam zamiar objechać nim Polskę... czy to się uda? Zobaczymy
Mieszkam w małej miejscowości Trzcińsko-Zdrój (zachodniopomorskie), a renowację motocykla śledzili i pomagali moi znajomi dzięki temu w T-Z pojawiło się kolejnych 4 zapaleńców, którzy kupili i remontują WSKi...
Mieszkam w małej miejscowości Trzcińsko-Zdrój (zachodniopomorskie), a renowację motocykla śledzili i pomagali moi znajomi dzięki temu w T-Z pojawiło się kolejnych 4 zapaleńców, którzy kupili i remontują WSKi...

- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
Jak się chce można wszystkoJarek77 pisze:czy to się uda?