U mnie jest to samo z tym dzwonieniem. Silnik po gen. remoncie i na wolnych obr. dzwoni jak w kościele:( ale to na wolnych. Jak tylko dodam trochę gazu to już ustaje a na wysokich pracuje idealnie. Ja obstawiam pierścienie i za duży luz ich rowków. Tłok kupiłem pierwszy lepszy, pierścienie też, założyłem i od razu dzwoniło. Wkurza mnie to ale cóż. WSką jeżdżę od wielkiego święta
i nie mam ochoty ładować się w kolejne koszty. To na pewno pierścienie ale widać trójki tak już mają.
A jeszcze jeden dziadek mówił mi, że po szlifie powinno się zatępić krawędzie w otworach cylindra bo są ostre i pierścionki o nie jakby zawadzają i to przez to dzwonią na wolnych. Trzeba by to sprawdzić kiedyś.
Wsk po remoncie strasznie dzwoni.
-
- GG: 0
- Moje maszyny: wsk 125
- Kontaktowanie:
-
- Moje maszyny: WSK 125
- Kontaktowanie:
Re: Wsk po remoncie strasznie dzwoni.
To nic dziwnego że dzwoni.Zrób szlif cylindra kup dobry tłok i pierścienie.To nie wina konstrukcyjna silnika tylko zużytych w nim części.Mietek35 pisze:Tłok kupiłem pierwszy lepszy, pierścienie też, założyłem i od razu dzwoniło.
- Skinder
- Moje maszyny: Perkoz 0001
- Kontaktowanie:
Mietek35 pisze:Silnik po gen. remoncie
Pozostawiam to bez kur** komentarzaMietek35 pisze:Tłok kupiłem pierwszy lepszy, pierścienie też, założyłem i od razu dzwoniło.

- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
LUBIĘ TO!!Skinder pisze:Pozostawiam to bez kur** komentarza
-
- Moje maszyny: Jawa 23P WSK M06B3
a ja nie lubie tego 

Ja pierdziele
Ludzie to jest patent stary jak świat. Jeśli nie chcesz żeby pierścienie dzwoniły to fazujesz okna... Tyle sprzętów ode mnie wyszło a w żadnej wsk mz czy simsonie pierścienie nie dzwoniły. Szkoda wam 3 zł a a zaśmiecacie forum zbędnym pierdoleniem czemu dzwoni !! Szlif jest Przedostatnią czynnością przed złożeniem ostatnią jest fazowanie. Gdyby nie YT nie wiedział bym nawet że wsk tak dzwoni.