Baza zachowanych WSK Perkoz
- Krodo66
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK Perkoz , Dudek, Lelek, Bąk
- Kontaktowanie:
Re: Baza zachowanych WSK Perkoz
Perkoz nr ramy 00041, nr silnika 187850 rok produkcji 187850 skompletowany do dalszego remontu

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

- daroohd
- Moje maszyny: Wsk Lelek.
Piekna maszyna

- peper50
- Moje maszyny: WSK 125 M06B3; Jawa 250 353/04
- Kontaktowanie:
Super. Można jakieś większe fotki? 

- Krodo66
- Moje maszyny: WSK Perkoz , Dudek, Lelek, Bąk
- Kontaktowanie:
WSK Perkoz - rok prod. 1980
nr ramy 00546
nr silnika 252341

nr ramy 00546
nr silnika 252341
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

- 
				golfcc
- Moje maszyny: wsk 125
 wsk 175 Sport 1
- Kontaktowanie:
to masz kolego 2 perkozy ?:)

- 
				matteusz93
- Moje maszyny: SIMSON S51
 SIMSON S53
 SIMSON SR2
 OGAR 200
- Kontaktowanie:
Orientuje się ktoś ile można realnie komuś zapłacić za perkoza?

- daroohd
- Moje maszyny: Wsk Lelek.
Wszystko zależy czy z brakami czy bez jak kompletny to od 10 tys zł sa to juz okazje..

- 
				ilovemaluch
- Moje maszyny: wsk 
 romet 80
 Yamaha 125
- Kontaktowanie:
- 
				gnomwsk
- Moje maszyny: wsk 175 awo 425 romet pony jawa 350ts honda mb 80
- Kontaktowanie:
macie takie mootury ,a na drodze ich ni widu ni dłychu.

- kowal460
- Moje maszyny: junak b20 1962 wfm mo6 1959
- Kontaktowanie:
Czy na waszych  perkozach wszędzie  jest M21 ? Bo troche tego nie rozumiem czemu m21 a nie M30, przecież bardziej przypomina sokoła niż M21 w2, niby prawie wszystko w nim jest już inne.

- Szczepan
- Moje maszyny: B3 Promot
- Kontaktowanie:
M30 miał już zupełnie inną ramę, rama Perkoza to w 70% rama M21W2, różny jest tylko przód i to co pod silnikiem. Perkoz miał być przejściówką do Orlika, który miał już ramę jak w M30, więc w sumie jednak bliżej mu do M21. Szkoda, że Perkoz nawet jak go chciano wypuścić był konstrukcją sporo z tyłu za maszynami z NRD.

Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.
						Dawniej Borewicz.
- kowal460
- Moje maszyny: junak b20 1962 wfm mo6 1959
- Kontaktowanie:
Dzięki za sprostowanie mi tego. Z porównywaniem go do zachodnich motocykli należałoby zacząć od ceny , jeżeli dziś motocykl taki byłby tańszy o 1000zl od MZtki to faktycznie produkcja jego byłaby bez sensu, szkoda zachodu  Ale wydaje mi się że cenowa różnica była wieksza
 Ale wydaje mi się że cenowa różnica była wieksza

Ale wydaje mi się że cenowa różnica była wieksza
 Ale wydaje mi się że cenowa różnica była wieksza- 
				ilovemaluch
- Moje maszyny: wsk 
 romet 80
 Yamaha 125
- Kontaktowanie:
Szczepan on w krajach socjalistycznych odstawał by jedynie awaryjnością ,etz 150 nie była jakąś rewelacją z zawieszeniem czy ramą, Cezeta czy jawy 175? Myślę że względem nich perkoz miał by nawet swoje plusy , ale nie o tym temat.

- 
				mm8255
- Moje maszyny: shl m11
- Kontaktowanie:
Gdzie mozna kupic perkoza?

- 
				halcik
- Moje maszyny: WSK KOS 85 i inne
 MZ ES 250/2 i inne
 WFM OSA M52 i M50
- Kontaktowanie:
Jedna wsk jest w Łodzi, cena zaporowa.

- WojtekW
- Moje maszyny: WSK M06B3 125 WSK M06B3 PAK WSK M21W2 WSK M21W2 KOBUZ
- Kontaktowanie:
Może ktoś z właścicieli Perkozów, poinformuje mnie czy w przełączniku zespolonym lewym mieliście manetkę wyłączania silnika, czy była okablowana i jakie kolory kabli . No i jeszcze jedno, czy ktoś z Was miał w miejscu manetki, czyli zamiast manetki, zaślepkę z alu., lub plastiku ????? Oczywiście kieruję te pytania do właścicieli Perkozów z oryginalnymi Perkoza  przełącznikami, nie od Charta, czy co tam później sobie po dodawaliście. Jeśli będzie takie zapotrzebowanie, to mogę opisać wszystkie zmiany i różnice między tym co było w Perkozie a co było w Charcie. Oczywiście tylko to co wiarygodnie sam sprawdziłem i ustaliłem. Mogę podzielić się tym co sam wiem tyle że gdzie na forum??? 
Po lekturze postów w sprawie konsoli Kraska/Perkoz, niestety jestem pełen obaw że niczego się od innych nie dowiem , ale jestem gotów mimo to opisać sam co wiem i ustaliłem.

Po lekturze postów w sprawie konsoli Kraska/Perkoz, niestety jestem pełen obaw że niczego się od innych nie dowiem , ale jestem gotów mimo to opisać sam co wiem i ustaliłem.
- 
				picek
- Moje maszyny: WSK, itp.
- Kontaktowanie:
ja nie mam wiedzy na ten temat- pierwsze sztuki pochodziły prawdopodobnie z prototypowni sąsiedniego zakładu.

- WojtekW
- Kontaktowanie:
Albo właściciele Perkozów nie zaglądają na forum, albo im zwisa, zapoznać się z czyjąś skromną wiedzą. To może ktoś raczy chociaż odpowiedzieć na te parę  moich  pytań ???  Udało  mi się sporo zdobyć jeszcze w 1982 r. i wiedzy i części   i później na początku istnienia allegro, poza tym mam pokaźny zbiór części oryginalnych od Perkoza, Na tym Forum chwali się parę osób którzy mają Perkozy i trochę części, ( mnie to zawdzięczają )  no i uważam że sporo mi mogli by się odwdzięczyć, za przekazane części i informacje, to dobry czas na to. I jeszcze jedne przypominanie to moje zdjęcia na necie były pierwsze , zdjęcia konsoli i wszystkiego co w środku, bez tego pewno niewiele  z Was wiedziało by o co w tym wszystkim chodzi. Picek masz rację pierwsze odlewy obudów przełączników pochodzą ze Świdnika tyle że mają inny stop alu i nie posiadają oznaczeń nadlewanych tylko bite numeratorami, mam takie i mam też obudowy wykonane z odlewów żywicznych. Będzie na tym forum wreszcie  jakieś dobre dzielenie się wiedzą i zdjęciami, nie Żydzenie i chowanie dla siebie, to dam zdjęcia i opisy. Trochę musiałem  wylać jadu
  jakieś dobre dzielenie się wiedzą i zdjęciami, nie Żydzenie i chowanie dla siebie, to dam zdjęcia i opisy. Trochę musiałem  wylać jadu   ale chyba dużo osób mnie poprze w tym miejscu.
  ale chyba dużo osób mnie poprze w tym miejscu.

jakieś dobre dzielenie się wiedzą i zdjęciami, nie Żydzenie i chowanie dla siebie, to dam zdjęcia i opisy. Trochę musiałem  wylać jadu
  jakieś dobre dzielenie się wiedzą i zdjęciami, nie Żydzenie i chowanie dla siebie, to dam zdjęcia i opisy. Trochę musiałem  wylać jadu   ale chyba dużo osób mnie poprze w tym miejscu.
  ale chyba dużo osób mnie poprze w tym miejscu.- WojtekW
- Kontaktowanie:
I doczekałem się zapytań i odpowiedzi i telefonów i maili po co ????? to robisz ???? nikt się nie pyta i lepiej nic nie opisywać, bo handlarze to wykorzystają. To co????? , lepiej że jakiś "twórca"sprzedaje za 50 zł gówno,  zamiast prawdziwych replik konsolowych kolorowych kontrolek, tak !!!!! . Dobra niech wam będzie, ale ja twierdzę że jeśli masz motocykl WSK z podwójną ramą, a nie masz przełączników konsoli, np. motocykl odbiega od wyglądu i konfiguracji z folderu fabrycznego, to masz gównianego kundla nie Perkoza i   tylko tak jak Wy to opisujecie KUNDLA i nic więcej. I  tak naprawdę to nie ma znaczenia jaki to jest numer ramy, bo tylko te ponad 190 sztuk sprzedane zostały w trzech sklepach patronackich to jest w Świdniku, w Lublinie na  Majdanku i w Warszawie, a reszta to motocykle typu Perkoz nie Perkozy. Zbieracie motocykle WSK chwalicie się zbiorami i co z tego . ???? Wiedza i informacja to moim zdaniem jest ważniejsze , niech któryś z właścicieli Perkoza się pochwali i opisze różnice np. w przełącznikach zespolonych lub w zawieszeniach typu Perkoz,kos. zapraszam do konfrontacji wiedzy .

- WojtekW
- Kontaktowanie:

To oprócz chwalenia się'' Perkozami'' może jakieś przydatne informacje ''Panowie'' ponawiam pytania, ktoś cokolwiek, za darmo odpowieWojtekW pisze: ↑2019-02-02, 20:33Może ktoś z właścicieli Perkozów, poinformuje mnie czy w przełączniku zespolonym lewym mieliście manetkę wyłączania silnika, czy była okablowana i jakie kolory kabli . No i jeszcze jedno, czy ktoś z Was miał w miejscu manetki, czyli zamiast manetki, zaślepkę z alu., lub plastiku ????? Oczywiście kieruję te pytania do właścicieli Perkozów z oryginalnymi Perkoza przełącznikami, nie od Charta, czy co tam później sobie po dodawaliście. Jeśli będzie takie zapotrzebowanie, to mogę opisać wszystkie zmiany i różnice między tym co było w Perkozie a co było w Charcie. Oczywiście tylko to co wiarygodnie sam sprawdziłem i ustaliłem. Mogę podzielić się tym co sam wiem tyle że gdzie na forum???

:
  :  

...WojtekW obawiam się, że jeżeli dalej w ten sposób będziesz prowadził dyskusję (pomijając już, że teraz robisz to sam ze sobą post pod postem) używając co chwila wulgaryzmów i lekceważąco odnosząc się w stosunku do forumowiczy to możesz nie doczekać się odpowiedzi. Nie wiem jak inni ale mi osobiście nie chciałoby mi się prowadzić w takim tonie dyskusji
 . Zauważyłem że w większości na co by Ci nie odpowiedzieć to i tak się nie dogodzi
  . Zauważyłem że w większości na co by Ci nie odpowiedzieć to i tak się nie dogodzi   ...
  ......miło, ze jesteś z nami, bardzo cenimy Twoją wiedzę i to czym się z nami dzielisz i jest ona dla nas bezcenna. Zmień jednak proszę ton swoich wypowiedzi i ogranicz ilość zjadliwych uwag i przekleństw a będzie super
 ...
...Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości