Przed oddaniem elementów do ocynkowania należy je oczyścić z resztek farby, chromu, smaru itd, jednym słowem goły, czysty metal
Cynkowanie - polecamy zakłady, opinie, kontakty itp.
- jjaworskyy
- GG: 0
- Moje maszyny: M06B3
 KoBuz
- Kontaktowanie:
Re: Cynkowanie - polecamy zakłady, opinie, kontakty itp.
- WojtekW
- Moje maszyny: WSK M06B3 125 WSK M06B3 PAK WSK M21W2 WSK M21W2 KOBUZ
- Kontaktowanie:
Żeby usunąć cały stary chrom to trzeba by  go zetrzeć do końca, nie wiem czy nie spieprzyłbym czegoś, albo w jakiś kwas to chyba jeszcze gorzej. Części w większości to mam czyste, zawsze czyszczę  to co dostaje z allegro a w większości to tak zasyfione dostaje w paczce większa waga to przez ten syf czy co ??? nie ogarniam czasem tego jak można wysyłać taki syf bezwstydnie. Ja wszystko oczyszczam, albo bębnuje, albo myję w kwasku cytrynowym i tabletce ze zmywarki, albo we Frani, wstawiłem do frani specjalny kosz i piorę przez godziny,  niestety nie stosuje mocnych kwasów nie mam umiejętności.
  niestety nie stosuje mocnych kwasów nie mam umiejętności.

niestety nie stosuje mocnych kwasów nie mam umiejętności.
  niestety nie stosuje mocnych kwasów nie mam umiejętności.- GaCekM72
- Moje maszyny: WFM M06R, ema, janek
- Kontaktowanie:
Ostatnio rozmawiałem z Markiem w sprawie cynkowania starych elementów w chromie. Poprawnie robiąc konieczne jest ściągnięcie starej powłoki. Szlifowanie elementu nie daje gwarancji usunięcia całości, chodzi tu o zakamarki. Jedyna opcja to ściąganie chromu odpowiednim stężeniem kwasu. Najgorsze w tym wszystkim jest to że w takcie reakcji wydzielają się opary dość szkodliwe i bez maski nie ma opcjo tego robić. Z tego co wiem nie chętnie robi to (ściąganie chromu).
Co i jak dokładnie lepiej dowiedzieć się u u źródła.
Ostatni ocynk WFM:

Co i jak dokładnie lepiej dowiedzieć się u u źródła.
Ostatni ocynk WFM:

- WojtekW
- Moje maszyny: WSK M06B3 125 WSK M06B3 PAK WSK M21W2 WSK M21W2 KOBUZ
- Kontaktowanie:
A jak by starą powłokę dać do chromowania tę chromowaną oczywiście to też trzeba usuwać tę starą do zera , sorry panowie ale nie znam się na tym zajmowałem się tylko ozłacaniem- pozłacaniem  elektrolitycznym, tam nie usuwano niczego tylko wyroby bębnowaliśmy i tyle. Dałem dawniej już, temu troszkę części do chromowania i co prawda wróciły w dobrym stanie, ale śrubki te do klamek, niestety nie, co z tego że pochromowane ale takie ziarno-chropowatość, że wiozłem to na papier i szlifierkę, będę musiał dać to jeszcze raz i dlatego te moje pytania, bo nie chcę żeby było źle

- 
				auriol77
- Moje maszyny: swidnik
- Kontaktowanie:
Nie reklamuj tego oszusta. Trzeba uważać..nagubil.mi części do WSK wfm na kwotę minimum 80zl. Nacialem się na niego ,bo 1 zlecenie było dość ok mimo że terminu nie dotrzymał. Za drugim razem tragedia..części nie szło odzyskać go ciągle był czymś zajęty. Kontakt urwał
- tomcio
- Moje maszyny: WSK125 76r. 3 x wsk 175 . Wsk BĄK
 Błękitna garbata trójka
- Kontaktowanie:
Kolego. Pół roku po tym jak zrobił dla mnie podobno zaczął lecieć w h....  Dla mnie zrobił szybko tanio I solidnie. Kumplowi też... 
Później zaczął podobno przygrywać I nie wykonywał już usług.
Więc mamy jasność co do jego teraźniejszej pracy

Później zaczął podobno przygrywać I nie wykonywał już usług.
Więc mamy jasność co do jego teraźniejszej pracy
Jest Bóg Jest WSK  

- 
				Remix301
- Moje maszyny: Motorynkam301
 Wsk125
- Kontaktowanie:
Kiedy oddawałeś mu do ocynku? Ja oddawałem z rok temu i wszystko było ok, kolega w kwietniu 2019r robił i też było ok.

- 
				auriol77
- Moje maszyny: swidnik
- Kontaktowanie:
W lutym 2019 ok. dostał i walczyłem z 3-4 miesiace o odzyskanie czegokolwiek. Wyszło tak, ze pozniej musialem wydać 150zł na odkupienie tego co nie wróciło.
- tomcio
- Moje maszyny: WSK125 76r. 3 x wsk 175 . Wsk BĄK
 Błękitna garbata trójka
- Kontaktowanie:
Przykro że są takie przypadki. Ja nie chciałem nikogo w błąd wprowadzić.... Mój kolega który remontował SHL dawał do chromu człowiekowi z Kielc który na OLX sie ogłaszał. Połowy rzeczy nie odsyskał.

Jest Bóg Jest WSK